ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλήρως καλύφθηκε η ΑΜΚ της Καρδασιλάρης

17:36 - 17 Ιουν 2011 | Επιχειρήσεις
Στα 18.240.795 ευρώ ανέρχεται πλέον το μετοχικό κεφάλαιο της Κ. Καρδασιλάρης & Υιοί ΑΕΒΕ, μετά την ολοσχερή κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της.
Όπως ανακοινώθηκε, το ύψος της αύξησης ανέρχεται στα 11.664.624 ευρώ και θα εκδοθούν 38.882.080 νέες, κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές, με ονομαστική αξία και τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ ανά νέα μετοχή, ενώ πραγματοποιείται με κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων πιστωτριών τραπεζών της εταιρείας, βασικών μετόχων και συγγενών τους.

Κατά συνέπεια, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, μετά την ως άνω αύξηση, θα ανέρχεται στα 18.240.795 ευρώ, διαιρούμενο σε 60.802.650 κοινές, ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης.

Με τα ανωτέρω δεδομένα, κανένας μέτοχος, παλαιός ή νέος, δεν θα κατέχει δικαιώματα ψήφου πάνω από το 1/3 του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας. Οι πιστώτριες τράπεζες και οι κύριοι μέτοχοι ούτε έχουν καταρτίσει ούτε επιθυμούν να καταρτίσουν συμφωνία για την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου τους, τα οποία θα αντιστοιχούν στις εκάστοτε μετοχές της εταιρείας, ιδιοκτησίας τους. Σύμφωνα με καταστατικό της εταιρείας, η γενική συνέλευση είναι η μόνη αρμόδια να αποφασίζει για την εκλογή των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Η ως άνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποτελεί μέρος της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης του ομίλου της Κ. Καρδασιλάρης & Υιοί ΑΕΒΕ, που έχει ως στόχο την εξυγίανση των οικονομικών μεγεθών, την αύξηση των ιδίων κεφαλαίων και τη συνεπακόλουθη βελτίωση της καθαρής θέσης της εταιρείας.

Οι νέες μετοχές, που θα προκύψουν από την παραπάνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα αποδοθούν στους δικαιούχους σε άυλη μορφή, με πίστωση στη μερίδα και στο λογαριασμό αξιών τους στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), που θα δηλώσουν οι δικαιούχοι.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.