ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΠΕ: Συνεργασία ΕΛ.ΠΕ - ΛΑΡΚΟ για ανάπτυξη φωτοβολταϊκών

19:24 - 04 Ιουλ 2011 | Επιχειρήσεις
Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων υπέγραψαν σήμερα τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ΛΑΡΚΟ μέσω των θυγατρικών τους "ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες" και "ΛΑΡΚΟ Ενεργειακή".
Το μνημόνιο προβλέπει συγκεκριμένα την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών ισχύος 17 μεγαβάτ σε εκτάσεις της ΛΑΡΚΟ καθώς και τη διερεύνηση ανάπτυξης επιπλέον φωτοβολταϊκών έργων και άλλων έργων ΑΠΕ. Στις εταιρίες που θα ιδρυθούν η "ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες" θα κατέχει το 51% ενώ η "ΛΑΡΚΟ Ενεργειακή" το 49%.

Σημειώνεται ότι και οι δύο εταιρίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, με πρόβλεψη για πλήρη αποχώρηση του Δημοσίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το Δημόσιο θα πουλήσει εφέτος τη συμμετοχή του στη ΛΑΡΚΟ (55,2 %) και στο πρώτο τρίμηνο του 2012 τις μετοχές των ΕΛΠΕ (35,5 %).

Για τη συνεργασία με τη ΛΑΡΚΟ ο Διευθύνων Σύμβουλος της "ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες" κ. Γ. Αλεξόπουλος δήλωσε: "Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ αποτελεί σημαντικό στρατηγικό στόχο των Ελληνικών Πετρελαίων και η συνεργασία με τη ΛΑΡΚΟ είναι μέρος του ευρύτερου σχεδίου ανάπτυξης ενός χαρτοφυλακίου τουλάχιστον 100 MW ΑΠΕ τα επόμενα 3 χρόνια. Ήδη βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης πάνω από 30MW, ενώ εξετάζονται παράλληλα ευκαιρίες εξαγορών αδειοδοτημένων έργων ΑΠΕ".

O Πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ Ενεργειακή κ. Λ. Λαζαρίδης ανέφερε εξάλλου ότι η κατοχή μεγάλων εκτάσεων από την εταιρία, σε συνδυασμό με την εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού της προσφέρουν σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα στην ανάπτυξη ενός εκτεταμένου προγράμματος ΑΠΕ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.