ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεκτείνεται η συνεργασία MSD - ΒΙΑΝΕΞ

20:18 - 05 Ιουλ 2011 | Επιχειρήσεις
Οι δύο εταιρείες δεσμεύονται για συνεχή επένδυση στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και το ελληνικό σύστημα υγείας.

Σε ανανέωση και επέκταση της συνεργασίας τους προχώρησαν η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία παγκοσμίως MSD και η ελληνική ΒΙΑΝΕΞ, ενώ οι δύο εταιρείες δεσμεύονται για συνεχή επένδυση στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και το ελληνικό σύστημα υγείας

Η εν λόγω συμφωνία έρχεται σε συνέχεια των διαδικασιών συγχώνευσης μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών ΜSD και Schering-Plough και την ίδρυση της MSD Hellas (η οποία διαδέχθηκε την Schering - Plough Hellas) πριν 12 μήνες, ως συνέπεια της παγκόσμιας συγχώνευσης.

Με βάση τη νέα συμφωνία :

α. Η MSD Hellas θα έχει πλέον την αποκλειστική ευθύνη επιστημονικής ενημέρωσης, διανομής και πωλήσεων της πλειοψηφίας του χαρτοφυλακίου των νοσοκομειακών και εξειδικευμένων φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και των προϊόντων ανοσολογίας και γονιμότητας της MSD.

β. Η ΒΙΑΝΕΞ θα έχει την αποκλειστική ευθύνη επιστημονικής ενημέρωσης, διανομής και πωλήσεων των κυκλοφορούντων προϊόντων στις θεραπευτικές κατηγορίες της οστεοπόρωσης, της αντιμετώπισης του πόνου, της υπέρτασης και της οφθαλμολογίας.

γ. H MSD Hellas και η ΒΙΑΝΕΞ θα προωθήσουν από κοινού συγκεκριμένα κυκλοφορούντα φαρμακευτικά προϊόντα στις θεραπευτικές κατηγορίες της αντιμετώπισης της αθηροσκλήρωσης, του διαβήτη, και των αναπνευστικών και αλλεργικών παθήσεων. Επίσης, και οι δύο εταιρείες συμφώνησαν στην από κοινού προώθηση επιλεγμένων νέων προϊόντων που αναμένεται να εγκριθούν στο μέλλον, γεγονός που αποδεικνύει την πλήρη ευθυγράμμιση των στρατηγικών προτεραιοτήτων για τις διοικήσεις και των δύο ομίλων.

Με βάση το σύνολο των πωλήσεων των προϊόντων του χαρτοφυλακίου της MSD και της ΒΙΑΝΕΞ και τις αναμενόμενες κυκλοφορίες νέων προϊόντων τους, η MSD αποσκοπεί στο να καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στη χώρα μας. Παράλληλα, η ΒΙΑΝΕΞ εκπληρώνει την στρατηγική ανάπτυξης του κύκλου εργασιών της και θα έχει σημαντικά οφέλη που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα συν-προώθησης νέων προϊόντων της MSD.

«Η στρατηγική αυτή συμφωνία αποτελεί αναγνώριση και επιβράβευση της πολυετούς (ήδη από το 1983) συνεργασίας της ΒΙΑΝΕΞ με την MSD», δήλωσε ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος, ιδιοκτήτης της ΒΙΑΝΕΞ, τονίζοντας ότι «έχουμε μια ειλικρινή και αποτελεσματική συνεργασία, την οποία επεκτείνουμε στο μέλλον, δίνοντας νέα προοπτική για τους εργαζομένους μας και νέα δυναμική στην επίτευξη των επιχειρηματικών μας στόχων. Η ΒΙΑΝΕΞ θα συνεχίσει να είναι η κορυφαία ελληνική φαρμακευτική εταιρεία, δίνοντας το παράδειγμα ότι η σοβαρή δουλειά και ο επαγγελματισμός δίνουν τη δυνατότητα για επωφελείς και βιώσιμες συμφωνίες ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπως αυτές που διανύουμε σήμερα».

Ο αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος επεσήμανε επίσης τα εξής : «H διοίκηση και το management team του Ομίλου μας με την νέα αυτή συμφωνία τηρούν την δέσμευση του για στρατηγική συνεχούς ενδυνάμωσης του ηγετικού brand της ΒΙΑΝΕΞ σε περιόδους κρίσιμους για τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας. Διαρκής μας επιδίωξη αποτελεί η ανάπτυξη και διανομή νέων προϊόντων που συμβάλλουν στην βελτίωση της ζωής των ασθενών» .

Ο κος Cyril Schiever, διευθύνων Σύμβουλος της MSD Hellas, αναφέρθηκε στη νέα συμφωνία κι επισήμανε ότι: «Ένα χρόνο μετά την ίδρυση της MSD στην Ελλάδα, η συμφωνία αυτή έρχεται να προσδώσει μια νέα δυναμική για την MSD Hellas. H MSD η 2η μεγαλύτερη εταιρία διεθνώς στοχεύει να καταστεί η 3η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρία στην Ελλάδα και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η MSD έχει να επιδείξει μακρά παράδοση στην ανακάλυψη νέων και καινοτόμων θεραπειών που έχουν αλλάξει την ιατρική και σώζουν ανθρώπινες ζωές. Η εταιρεία μας επιδιώκει να διευκολύνει την διαθεσιμότητα αποτελεσματικών και καινοτόμων φαρμάκων στους Έλληνες ασθενείς και να συνεισφέρει στο επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο της Ελληνικής υγειονομικής κοινότητας. Ταυτόχρονα με τη συμφωνία αυτή επεκτείνουμε το εύρος των δραστηριοτήτων μας, εξασφαλίζουμε την εργασιακή προοπτική των εργαζομένων στην εταιρεία μας και προσδοκούμε να δημιουργήσουμε και νέες θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον. Είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία με τη ΒΙΑΝΕΞ θα συνεχίσει να είναι απόλυτα επιτυχημένη στο μέλλον προς όφελος των ασθενών και της Ελληνικής Οικονομίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.