ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Γάλλοι της CA στηρίζουν Προβόπουλο

11:55 - 17 Ιουλ 2006 | Επιχειρήσεις
Μπορεί για ορισμένους αυτό να αποτελεί έκπληξη, αφού μετά την πώληση των ιδίων μετοχών της Emporiki προ αρκετών μηνών, η διοίκηση της Credit Agricole είχε δυσαρεστηθεί με τις κινήσεις της διοίκησης της ελληνικής τράπεζας.

Στο μεσοδιάστημα, όμως, οι εκπρόσωποι της Credit Agricole διαπίστωσαν ότι οι ενέργειες που πραγματοποιούνται έχουν ως στόχο την πραγματική εξυγίανση της Emporiki Bank.  Οι Γάλλοι δείχνουν εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της διοίκησης Προβόπουλου και αυτό αποδεικνύεται.

Στο τελευταίο κρίσιμο για την Emporiki ΔΣ, όπου αξιολογήθηκαν οι δύο δημόσιες προτάσεις της Credit Agricole και της Κύπρου παραβρέθηκαν και οι δυο εκπρόσωποι της γαλλικής τράπεζας.  Ο κ. Προβόπουλος τους παρουσίασε ένα νομικό κείμενο με βάση το οποίο δεν μπορούσαν να ψηφίσουν στο διοικητικό συμβούλιο για λόγους ευνόητους αφού θα ψήφιζαν υπέρ της δημόσιας τους πρότασης και κατά της Κύπρου.

Οι Γάλλοι, ως γνήσιοι επαγγελματίες, γνώριζαν την στάση του Προβόπουλου και αντέτειναν άλλα νομικά επιχειρήματα με βάση τα οποία μπορούσαν να ψηφίσουν παρουσιάζοντας άλλα νομικά κείμενα.  Ο κ. Προβόπουλος τους ενημέρωσε ότι δεν θα ήταν ορθό να ψηφίσουν και τους προέτρεψε να ακούσουν τα επιχειρήματα αξιολόγησης των προσφορών και μόνο αννομίσουν ότι αδικούνται τότε να ζητήσουν να ψηφίσουν.

Οι 2 εκπρόσωποι της Credit Agricole άκουσαν με μεγάλη προσοχή τις δυο αξιολογήσεις των δημοσίων προτάσεων και τα συμπεράσματα και αποφάσισαν ότι τους κάλυπταν πλήρως και έτσι δεν ψήφισαν. Μάλιστα ανέφεραν ότι ήταν αντικειμενική η παρουσίαση και κρατούσε ίσες αποστάσεις…

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.