ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜLS: Πράσινο φως σε επιχειρηματικό σχέδιο ύψους 3,71 εκατ. ευρώ

10:07 - 27 Ιουλ 2011 | Επιχειρήσεις
Το πράσινο φως για την ενίσχυση επιχειρηματικού της σχεδίου(business plan), συνολικού προϋπολογισμού 3,71 εκατ. ευρώ από τον Aναπτυξιακό Nόμο 3299/2004 πήρε η MLS Πληροφορική.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η MLS θα λάβει ως ενίσχυση 1,85 εκατ. ευρώ (ποσοστό 50%) για την έρευνα και ανάπτυξη νέων καινοτόμων εφαρμογών και προϊόντων τα οποία θα απευθύνονται στην ελληνική και σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού. Το business plan υλοποιείται από ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να καταβληθεί στην MLS το 50% του ποσού της ενίσχυσης, ήτοι 928.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας αφορά στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών στον τομέα της πλοήγησης και εφαρμογών για Android smartphones με στόχο τη διεθνή αγορά. Η έγκριση του επιχειρηματικού σχεδίου συμπίπτει χρονικά με την επίσημη είσοδο της MLS στην αγορά της Τουρκίας με όπλο το καινοτόμο σύστημα πλοήγησης με αναγνώριση φωνής MLS Destinator Talk&Drive και συμβάλλει στην υλοποίηση του σχεδιασμού για την ανάπτυξη της εταιρείας και σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού σχεδίου η MLS προχωρά στην ανάπτυξη εξειδικευμένων προϊόντων εκπαιδευτικού λογισμικού για τους διαδραστικούς της πίνακες, MLSBoard. H εταιρεία έχει επενδύσει στην ανάπτυξη του δικού της υψηλής ποιότητας διαδραστικού πίνακα, που καλύπτει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες λειτουργίας διαθέτοντας παράλληλα και δικό της ελληνικό λογισμικό. Μάλιστα, στην παρούσα φάση έχει μόλις ολοκληρώσει την εγκατάσταση στα ελληνικά σχολεία περίπου 1.100 διαδραστικών συστημάτων συνολικού ποσού 1,6 εκατ. ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ 2007-2013 του υπουργείου Παιδείας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.