ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H νέα οργανωτική δομή της S&B

13:00 - 27 Ιουλ 2011 | Επιχειρήσεις
Σε οργανωτικές αλλαγές, οι οποίες θα ισχύσουν από την 1η Σεπτεμβρίου 2011 προχώρησε η S&B, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακίνωση.
«Η νέα δομή θα εξασφαλίσει την επίτευξη λειτουργικών συνεργιών, την ικανοποίηση των πελατών διεθνώς πέραν των προσδοκιών τους, για πρόσθετες βιομηχανικές λύσεις στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και την αξιοποίηση ευκαιριών ανάπτυξης σε αναδυόμενες αγορές», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος κος Κρίτων Αναβλαβής.

Η νέα οργανωτική δομή της S&B θα είναι ένα σύστημα matrix, το οποίο θα βασίζεται σε τέσσερις γεωγραφικές περιοχές και σε τέσσερις αγορές. Οι περιοχές είναι Βόρεια Ευρώπη, Νότια Ευρώπη, Ασία/Ειρηνικός και Αμερική. Κάθε γεωγραφική περιοχή θα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, τις πωλήσεις, την εφοδιαστική αλυσίδα και τις υπηρεσίες υποστήριξης.

Οι τέσσερις διεθνείς αγορές – Μεταλλουργία, Χυτήρια, Κατασκευές και Ειδικές εφαρμογές- λειτουργώντας συμπληρωματικά στη νέα οργάνωση, θα έχουν την ευθύνη για το μάρκετινγκ, τη διαχείριση παγκόσμιων πελατών, την επιχειρηματική ανάπτυξη και την έρευνα & ανάπτυξη, με στόχο να αυξήσουν την καινοτομία και να διευρύνουν το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και των λύσεων που προσφέρει η S&B. Η νέα οργάνωση θα υποστηρίζεται ενεργά από μια λιτή δομή κεντρικών υπηρεσιών, οι οποίες θα θέτουν, θα προωθούν και θα παρακολουθούν την εφαρμογή εταιρικών στρατηγικών και πολιτικών.

Δημιουργείται μια νέα Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης για την υποστήριξη της επιτυχημένης και υπεύθυνης λειτουργίας του ομίλου σε βάθος χρόνου, η οποία θα ισορροπεί τις οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιταγές και θα λαμβάνει υπόψη τις προσδοκίες όλων των συμμετόχων.

Η νέα οργάνωση matrix θα λειτουργήσει με πολλαπλές γραμμές επικοινωνίας, αξιοποιώντας την πολυμορφία της παγκόσμιας κοινότητας των εργαζομένων μας και καλλιεργώντας μία κουλτούρα, που χαρακτηρίζεται από συνεργασία, συνεχή μάθηση και καινοτομία με ένα ξεκάθαρο στρατηγικό προσανατολισμό.

Η νέα οργανωτική δομή και τα στελέχη που θα αναφέρονται στο Διευθύνοντα Σύμβουλο, είναι:

Γενική Διεύθυνση Παγκόσμιων Αγορών - Γιάννης Πανιάρας, Γενικός Διευθυντής Μάρκετινγκ Παγκόσμιων Αγορών, σήμερα Γενικός Διευθυντής Κλάδου Μπεντονίτη.
Γενική Διεύθυνση Βόρειας Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Πολωνία) - Γενικός Διευθυντής Dirk Steinkemper, σήμερα Γενικός Διευθυντής Κλάδου Συλλιπασμάτων Συνεχούς Χύτευσης.
Γενική Διεύθυνση Νότιας Ευρώπης (Ελλάδα, Βουλγαρία, Γεωργία, Ιταλία, Ισπανία και Τουρκία) - Γενικός Διευθυντής Θανάσης Κεφάλας, σήμερα Διευθυντής Παραγωγής Μπεντονίτη.
Γενική Διεύθυνση Αμερικής (ΗΠΑ και Βραζιλία) - Γενικός Διευθυντής Rob Steele, σήμερα Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Χυτηρίων Βόρειας Αμερικής του Κλάδου Μπεντονίτη.
Γενική Διεύθυνση Ασίας/Ειρηνικού (Κίνα, Ινδία και Νότια Κορέα) - Γενικός Διευθυντής Αρις Χατζηπαρασκευάς, σήμερα Γενικός Διευθυντής Κλάδου Περλίτη.

Οικονομική Διεύθυνση - Οικονομικός Διευθυντής Ομίλου Γιάννης Χριστοδουλάκης, σήμερα Controller Ομίλου.
Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου - Διευθυντής Θωμάς Ανδρουλάκης, σήμερα Γενικός Διευθυντής Κλάδου Βωξίτη και Λοιπών Ορυκτών Otavi.
Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου – Διευθύντρια Εύα Βαλαβάνη, η οποία κατέχει και σήμερα την ίδια θέση.
Νομική Διεύθυνση Ομίλου – Διευθύντρια Δανάη Βούλγαρη, σήμερα Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων Ομίλου.
Διεύθυνση Συγχωνεύσεων & Εξαγορών (σήμερα μέρος της Οικονομικής Διεύθυνσης του Ομίλου) – Διευθυντής Θάνος Ευθυμίου, ο οποίος κατέχει και σήμερα την ίδια θέση.

Σχολιάζοντας τη νέα οργανωτική δομή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της S&B, κος Κρίτων Αναβλαβής, δήλωσε: «Οι αλλαγέςαυτές είναι το αποτέλεσμα μιας διεξοδικής, εσωτερικής, συμμετοχικής διαδικασίας που ξεκίνησε στις 4 Απριλίου. Η δέσμευση, η ενέργεια και το πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού που επέδειξαν όλοι οι συνάδελφοι που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία, με γεμίζει αισιοδοξία για μία νέα πορεία εξίσου επιτυχημένη και ανταποδοτική για όλους τους συμμετόχους μας. Οι ικανότητες και το ταλέντο της ηγετικής μας ομάδας θα συνεχίσουν να αποτελούν παράγοντα επιτυχίας για την S&B υπό τη νέα συμμετοχική, οργανωτική μας δομή. Η βιώσιμη ανάπτυξη θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο ώστε να εξασφαλίζει την υπεύθυνη επιχειρηματική μας λειτουργία και να  αποτελεί ουσιώδες συστατικό της ανάπτυξης βιομηχανικών λύσεων για τους πελάτες μας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε τοποθετηθεί σωστά ώστε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις προσανατολισμένες στις αγορές δραστηριότητές μας διεθνώς, να αδράξουμε σημαντικές ευκαιρίες και να επιτύχουμε διατηρήσιμη, κερδοφόρα ανάπτυξη για τους μετόχους μας.»
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.