ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απόκτηση ποσοστού 30% των μετοχών της Saxo Bank από την TPG Capital

18:31 - 25 Αυγ 2011 | Επιχειρήσεις
Ένας από τους βασικούς μετόχους της Saxo Bank θα γίνει η TPG Capital, μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες παγκοσμίως, κατόπιν σχετικής συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών χθες. Η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση ποσοστού 30% από θυγατρική εταιρεία της TPG Capital, με δυνατότητα για απόκτηση ενός επιπλέον 10%. Το ποσοστό αυτό προέρχεται από υφιστάμενους μετόχους της Saxo Bank, μεταξύ των οποίων οι εταιρείες General Atlantic, πολυεθνική εταιρεία επενδύσεων και η Banco Espirito Santo, κορυφαίος τραπεζικός όμιλος της Πορτογαλίας.
Οι ιδρυτές της εταιρείας, κ. Kim Fournais και κ. Lars Seier Christensen, θα διατηρήσουν πλειοψηφικό ποσοστό στη Saxo Bank και θα παραμείνουν στις θέσεις των Διευθύνοντων Συμβούλων της Τράπεζας, ακόμα και στην περίπτωση που η TPG Capital ασκήσει το δικαίωμα της απόκτησης του 40% των μετοχών. Η εν λόγω συμφωνία υπόκειται στον έλεγχο και την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών και εποπτικών αρχών.

Η εταιρεία General Atlantic διατηρεί ποσοστό στη Saxo Bank από το 2005, ενώ ο όμιλος Espirito Santo Financial Group και η Banco Espirito Santo από το 2008. Η Banco Espirito Santo θα συνεχίσει την εμπορική συνεργασία της με τη Saxo Bank, μέσω της Banco BEST την οποία κατέχουν από κοινού.

Οι ιδρυτές της Saxo Bank, κ.κ. Kim Fournais και Lars Seier Christensen, προέβησαν στις παρακάτω δηλώσεις:

«Νιώθουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γι’ αυτή τη στρατηγική συμμαχία και καλωσορίζουμε μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες παγκοσμίως ως βασικό μέτοχο της εταιρείας μας. Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας περιόδου ανάπτυξης για τη Saxo Bank, η οποία στηρίζεται στα γερά θεμέλια που έχουμε δημιουργήσει και στην επιτυχία που καταγράφουμε, με τη στήριξη των μετόχων μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι και σίγουροι για το μέλλον και αναμένουμε την επίσημη έναρξη της συνεργασίας μας με την TPG Capital, η οποία θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που ανακύπτουν».

Ο κ. Asiff Hirji, Συνέταιρος (Partner) της TPG Capital, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Saxo Bank αποτελεί μια εταιρεία με εντυπωσιακή ανάπτυξη και έχουμε ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες από τη στρατηγική που θα ακολουθήσει για διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της. Η TPG Capital έχει μακρόχρονη εμπειρία τόσο στις επενδύσεις όσο και στην ανάπτυξη εταιρειών του χρηματοοικονομικού κλάδου, και κυρίως εταιρειών που επιδιώκουν την επέκτασή τους στις αναδυόμενες αγορές. Μία από αυτές τις εταιρείες είναι και η Saxo Bank,για την οποία προβλέπουμε σημαντικές ευκαιρίες σε αυτές τις αγορές και αναμένουμε τη συνεργασία μας με τους ιδρυτές και Διευθύνοντες Συμβούλους της Saxo Bank».

Ο κ. Bill Ford, Διευθύνων Σύμβουλος της General Atlantic και ο κ. Ricardo Salgado, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Banco Espirito Santo Group, δήλωσαν από κοινού τα εξής:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συνεργασία που είχαμε με τη Saxo Bank όλα αυτά τα χρόνια και θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη επένδυση υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.