ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουδέτερη η Merrill Lynch για ΟΠΑΠ

14:32 - 19 Ιουλ 2006 | Επιχειρήσεις
Την τιμή στόχο των 27 ευρώ και την ουδέτερη στάση που έχει εκδώσει για τη μετοχή του ΟΠΑΠ επαναλαμβάνει η Merrill Lynch με σημερινή της έκθεση. Ο ΟΠΑΠ πραγματοποιεί πρόοδο στο θέμα της εισαγωγής ελληνικών αγώνων ποδοσφαίρου, διαπιστώνει ο οίκος, ωστόσο, τα πιθανά οφέλη έχουν ήδη συνυπολογισθεί στις εκτιμήσεις του.

Όπως επισημαίνει και η Merrill Lynch, ο ΟΠΑΠ έχει λάβει διαβεβαιώσεις από 10 ομάδες της Α΄ Εθνικής ότι δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, και σκοπεύει να εισάγει τους αγώνες αυτών των ομάδων στο Στοίχημα, από την έναρξη της νέας σαιζόν. Περισσότερες ομάδες αναμένεται να προστεθούν με τον καιρό, όμως, θεωρείται απίθανο ανάμεσα σε αυτές να είναι και ο Ολυμπιακός.

Λόγω των σημαντικών αβεβαιοτήτων, η Merrill Lynch τονίζει πως είναι δύσκολο να υπολογίσει τις επιπτώσεις στα έσοδα και τα κέρδη του ΟΠΑΠ, όμως, οι μέχρι στιγμής προβλέψεις της περιλαμβάνουν συνέπειες 300 εκατ. ευρώ για το 2007, κάτι που ενισχύει τα μικτά κέρδη του Στοίχημα κατά 20%.

Σε ό,τι αφορά την ανάληψη της διαχείρισης του Στοίχημα από τον ΟΠΑΠ, η Merrill Lynch εκτιμά πως αυτή μάλλον θα είναι επιτυχημένη, όμως, μία πιθανή αποτυχία θα μπορούσε να πλήξει το επενδυτικό κλίμα και τα κέρδη του οργανισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.