ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΟΛ: Ενέργειες άρσης επιτήρησης

14:19 - 30 Αυγ 2011 | Επιχειρήσεις
Τις ενέργειες της εταιρίας προκειμένου να πετύχει την άρση της μετοχής της από την Κατηγορία της Επιτήρησης, στην οποία εντάχθηκε με την από 7/4/2011 απόφαση του ΔΣ του ΧΑ, γνωστοποίησε η διοίκηση της ΔΟΛ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι μετοχές της ΔΟΛ ΑΕ, μεταφέρθηκαν στην Κατηγορία Επιτήρησης, με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών της χρήσεως 2010 προς την ενοποιημένη καθαρή θέση της 31.12. 2010.

Η αρνητική διαμόρφωση των αποτελεσμάτων του Ομίλου οφείλεται κατά κύριο λόγω στη δραματική μείωση των εσόδων της εκδοτικής δραστηριότητας τόσο των διαφημιστικών όσο και των εσόδων κυκλοφορίας, ως απόρροια της εκτεταμένης ύφεσης που πλήττει την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα.

Η Εταιρεία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της δραματικής αυτής μείωσης ήδη από την προηγούμενη χρήση αφενός έχει βάλει σε εφαρμογή ένα συνολικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δραστηριότητων του Ομίλου, μέσω της συγχώνευσης λειτουργικών τμημάτων και εταιρειών καθώς και της πώλησης ή διακοπής ζημιογόνων δραστηριοτήτων, αφετέρου δε λαμβάνει μέτρα για τη δραστική περικοπή του κόστους και την προσαρμογή των εκδοτικών και διοικητικών δαπανών στις νέες συνθήκες της αγοράς.

Βασικοί στόχοι της Διοικήσεως του Ομίλου ΔΟΛ είναι, όπως προαναφέρθηκε, ο περιορισμός και εντέλει η αναστροφή των ζημιών και η εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων ώστε να αντιμετωπισθεί η παρούσα αρνητική οικονομική συγκυρία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.