ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαράγκης: Στρατηγική για την άρση της επιτήρησης

17:01 - 31 Αυγ 2011 | Επιχειρήσεις
Στρατηγική για την αντιμετώπιση των λόγων που οδήγησαν στην υπαγωγή των μετοχών της εταιρείας στην κατηγορία της Επιτήρησης έχει διαμορφώσει η Βαράγκης.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 9 Απριλίου 2010 αποφάσισε τη μεταφορά της εταιρείας στην Κατηγορία Επιτήρησης δεδομένου ότι οι ζημίες της χρήσης 1/1/2009 έως 31/12/2009 ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης της εταιρείας.

Αναλυτικά, η εταιρεία έχει διαμορφώσει την ακόλουθη στρατηγική:

Ενόψει της συνεχιζόμενης πτωτικής πορείας του κλάδου παραγωγής της ελληνικής βιομηχανίας επίπλων, που αντανακλά την κάμψη της εσωτερικής ζήτησης λόγω της σοβαρής μείωσης των επενδυτικών δαπανών των επιχειρήσεων, καθώς και των καταναλωτικών δαπανών των νοικοκυριών, οι προβλέψεις για το μέλλον της αγοράς δεν είναι ευοίωνες σύμφωνα με τις παρούσες συνθήκες και τάσεις. Εκτιμάται ότι η αγορά θα παρουσιάσει περαιτέρω μείωση λόγω της αρνητικής συγκυρίας  και της συνεχιζόμενης πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητας. Στα πλαίσια αυτά η Διοίκηση του Ομίλου συνεχίζει τις προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών και την ανάληψη ειδικών έργων, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις προσπάθειες συγκράτησης του λειτουργικού κόστους και εν γένει της περαιτέρω ισχυροποίησής του έναντι των δυσμενών και ευμετάβλητων οικονομικών συνθηκών.

Ειδικότερα, οι προσπάθειες για συνέχιση της αύξησης της εξαγωγικής δραστηριότητας εστιάζονται ιδίως στην περιοχή του Περσικού Κόλπου και έρχονται σε συνέχεια της επιτυχημένης υλοποίησης έργων ιδιαίτερης προβολής στην περιοχή αυτή και ενισχυμένων πωλήσεων από την εξαγωγική δραστηριότητα το 2010. Ας σημειωθεί ότι η περιοχή του Περσικού Κόλπου, σε αντίθεση με το οικονομικό κλίμα ύφεσης της Ευρώπης, εξακολουθεί να παρουσιάζει μεγάλη οικιστική ανάπτυξη και άρα ενδιαφέρον για τον Όμιλο.

Στα πλαίσια αυτά, υπενθυμίζεται ότι η Εταιρία βρίσκεται σε τελικό στάδιο υλοποίησης της μελέτης, κατασκευής και τοποθέτησης εξοπλισμού ύψους 1,6 εκατ. Ευρώ στο Juwaira Boutique Hotel, ως μέρος του " Salalah Beach Project", στο Σουλτανάτο του Ομάν, στο έργο ολοκληρωμένων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων της Κοινοπραξίας Muriya Tourism Development (www.muriya.om), στην οποία συμμετέχουν η Αιγυπτιακή Orascom Tourism & Development και η κρατική εταιρία Omran. Συγκεκριμένα η ΒΑΡΑΓΚΗΣ Α.Β.Ε.Π.Ε. έχει αναλάβει τον σχεδιασμό της εσωτερικής διαρρύθμισης 65 σουιτών ξενοδοχείου, τον κατά παραγγελία σχεδιασμό επίπλων, την παραγωγή και προμήθεια εξοπλισμού στην Ελλάδα και την εν συνεχεία εξαγωγή, τοποθέτηση και εγκατάστασή του στο Σουλτανάτο του Ομάν. Το έργο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος.

Επίσης Εταιρία έχει αναλάβει από κοινού με την «MVS και Συνεργάτες Ανώνυμη Εταιρία Κατασκευαστικών, Τεχνικών, Διακοσμητικών, Ναυτιλιακών, Εμπορικών Εργασιών, Υπηρεσιών, Ειδών, Εξοπλισμού και Επιχειρήσεων» (η «MVS») το έργου σχεδιασμού, κατασκευής και εγκατάστασης-διαμόρφωσης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων θαλαμηγού, συνολικού ύψους 2.375 χιλ. Ευρώ. Με αποκλειστικό σκοπό την υλοποίηση του εν λόγω έργου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 1ου τριμήνου 2012, έχει συσταθεί Κοινοπραξία στην οποία η Εταιρία συμμετέχει με 70% και η MVS με 30 %. Η συμφωνία αυτή υπογραμμίζει και την υφιστάμενη στρατηγική της Εταιρίας για επικέντρωση σε ειδικά έργα.

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, η Εταιρία συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα, όπου δραστηριοποιείται στη λιανική αγορά (συλλογές «Δια Χειρός», «Schemata», έπιπλα σπιτιού σύγχρονου design στο Zanotta Shop Athens καθώς και τη  συλλογή λευκών ειδών Lexington στο δίκτυο πωλήσεων της Εταιρίας στο Golden Hall και στο Notos Home της πλατείας Κοτζιά) και στους τομείς Β2Β επαγγελματικού επίπλου και εξοπλισμού (Steelcase), συστημάτων δόμησης γραφείου (Fantoni) και ειδικών επαγγελματικών έργων (contracts). Επαναλαμβάνεται ότι η αγορά αυτή εμφανίζει προς το παρόν σημαντική μείωση και είναι συνδεδεμένη με τις εξελίξεις της Ελληνικής οικονομίας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.