ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Ελλάδα επεκτείνεται η McArthurGlen

20:03 - 20 Ιουλ 2006 | Επιχειρήσεις
Στην επέκταση των δραστηριοτήτων Εμπορικών Εκπτωτικών Κέντρων Μόδας (designer outlet) στην Ελλάδα προχωρά η εταιρεία, McArthurGlen, ηγέτιδα στην ανάπτυξη και διαχείριση εμπορικών εκπτωτικών κέντρων στην Ευρώπη, με την υπογραφή συμφωνίας ανάπτυξης του 17ου εμπορικού προορισμού, ύψους 80 εκατ. ευρώ, στην περιοχή Γυαλού του Δήμου Σπάτων Αττικής.

Η περιοχή της Γυαλού αποτελεί ένα πολύ ελκυστικό σημείο ανάπτυξης, καθότι είναι προσβάσιμη στα 4,5 εκατ. κατοίκους του Λεκανοπεδίου Αττικής, βρίσκεται σε απόσταση 25 χλμ περίπου από το κέντρο της Αθήνας, ενώ εξυπηρετείται από ένα ανεπτυγμένο δίκτυο μεταφορών. Το Εκπτωτικό Εμπορικό Κέντρο Μόδας αναμένεται να λειτουργήσει το φθινόπωρο του 2008, καλύπτοντας συνολική επιφάνεια 25,000τ.μ. περίπου και στεγάζοντας 125 εμπορικά καταστήματα.

«Η περιοχή της Γυαλού αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική ευκαιρία δημιουργίας μιας σταθερής βάσης στην Ελλάδα, η οποία θα προσθέσει αξία στις επώνυμες εμπορικές αλυσίδες που θα επιλέξουν να συνεργασθούν μαζί μας. Ήδη μερικά από τα πιο λαμπερά ονόματα των υφιστάμενων συνεργασιών μας έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη νέα μας επένδυση και είμαι βέβαιος ότι χάρη στην τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, αλλά και στην εγγύτητα της περιοχής με την Αθήνα, αυτό το κέντρο θα ανταποκριθεί στις ανάγκες ακόμα περισσότερων επώνυμων αλυσίδων, οι οποίες εδώ και καιρό έχουν πρωταγωνιστήσει στην οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα της ελληνικής αγοράς», δήλωσε ο J.W. Kaempefer, Πρόεδρος της McArthurGlen.

Η McArthurGlen, η οποία δραστηριοποιείται στη λειτουργία εμπορικών εκπτωτικών κέντρων στην Μ. Βρετανία, την Ιταλία, την Γαλλία, την Αυστρία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, ένωσε πρόσφατα τις δυνάμεις της με την εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών ακίνητης περιουσίας Bluehouse Development, με σκοπό τη συνεργασία για την υλοποίηση του έργου στην περιοχή Γυαλού.

Ο Γιάννης Δεληκανάκης, Πρόεδρος της Bluehouse Development, δήλωσε «στόχος μας ήταν η υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, με έναν συνεργάτη διεθνούς επιπέδου με αποδεδειγμένα έμπειρη διοικητική ομάδα. Αυτή η συμφωνία όχι μόνο ικανοποιεί τον σκοπό μας, αλλά φέρνει σημαντικά οικονομικά οφέλη στην περιοχή. Νέες θέσεις εργασίας και έσοδα θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Στο πλαίσιο αυτό, με ιδιαίτερη ευχαρίστηση θα παρουσιάσουμε αυτό το έργο στην ελληνική αγορά, με την αιγίδα ενός συνεργάτη που νοιάζεται για την υψηλή απόδοση και την ποιότητα, όπως η McArthurGlen, μια εταιρία ηγέτης που εστιάζει, μεταξύ άλλων καιστη συνεισφορά στις τοπικές κοινωνίες, όπου δραστηριοποιείται».

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της συνεχούς και εντατικής αναπτυξιακής στρατηγικής της McArthurGlen. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κατά τους τελευταίους 4 μήνες η εταιρεία λειτούργησε το εμπορικό εκπτωτικό κέντρο Barberino κοντά στη Φλωρεντία και ανέλαβε το διαχείριση του Β5 outlet centre στο Βερολίνο και του BIGG outlet στην Αυστρία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.