ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Moody's και Hellastat

20:17 - 19 Σεπ 2011 | Επιχειρήσεις
Συμφωνίας ευρύτερης συνεργασίας για την Ελληνική αγορά υπέγραψαν ο οίκος αξιολογήσεων Moody's και η εταιρεία παροχής λύσεων αντιμετώπισης πιστωτικών κινδύνων Hellastat.
Βασικός άξονας της συνεργασίας είναι η από κοινού ανάπτυξη και χρήση μοντέλων αξιολόγησης φερεγγυότητας επιχειρήσεων με έδρα στην Ελλάδα με απώτερο σκοπό την ακριβέστερη πληροφόρηση της αγοράς και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις συναλλαγές.

Επιπρόσθετα, η Hellastat θα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα διανομής στην Ελληνική αγορά των αξιολογήσεων της Moody's (Corporate Ratings) για οποιαδήποτε εταιρεία παγκοσμίως.

Τέλος, η Moody's θα πιστοποιεί την ποιότητα των μοντέλων αξιολόγησης φερεγγυότητας εταιρειών, επαγγελματιών και ιδιωτών που αναπτύσσει η Hellastat για λογαριασμό πελατών της ή για την ενσωμάτωση των παραγόμενων Ratings στα δελτία πληροφόρησης που παρέχει προς τους συνδρομητές της.

Σχολιάζοντας τη υπογραφή της συνεργασίας με τον οίκο Moody's ο διευθύνων σύμβουλος της Hellastat Πάνος Μιχαλόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων πως «για εμάς σπουδαιότερο της συνεργασίας μας μ' έναν παγκοσμίως αναγνωρίσιμο οίκο αξιολογήσεων, είναι το γεγονός ότι μπορούμε πλέον να δώσουμε στις Ελληνικές επιχειρήσεις τη δυνατότητα χρήσης ενός διαβατηρίου φερεγγυότητας που είναι αποδεκτό όχι μόνο στις καθημερινές συναλλαγές τους στην Ελληνική αγορά αλλά σ' όλες τις αγορές του κόσμου, ίσως ισχυρότερο δυστυχώς και από τις εγγυητικές επιστολές μιας Ελληνικής τράπεζας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.