ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MIG: Εγκρίθηκε το reverse split από την έκτακτη Γ.Σ.

13:21 - 27 Σεπ 2011 | Επιχειρήσεις
Τη σύμπτυξη (μείωση) του αριθμού των μετοχών χωρίς μεταβολή του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (reverse split) με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 0,54 ευρώ σε 5,94 ευρώ, ενέκρινε η έκτακτη Γ.Σ. της MIG που πραγματοποιήθηκε στις 26/9. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή δι΄ αντιπροσώπου 142 μετόχων που εκπροσωπούσαν 396.839.578 μετοχές, ήτοι ποσοστό 51,516% του μετοχικού κεφαλαίου.
Κατά τη Συνέλευση συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις επί των θεμάτων της Ημερησίας Διατάξεως ως ακολούθως:

Θέμα 1ο: Σύμπτυξη (μείωση) του αριθμού των μετοχών χωρίς μεταβολή του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής.

Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του Καταστατικού της Εταιρίας. - Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη σύμπτυξη (μείωση) του αριθμού των μετοχών χωρίς μεταβολή του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας (reverse split) με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από Ευρώ 0,54 σε Ευρώ 5,94, ήτοι τη διαίρεση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας σε 70.029.835 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής
Ευρώ 5,94 που θα εκδοθούν σε αντικατάσταση των υφισταμένων.

Ειδικότερα, οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Εταιρίας θα λαμβάνουν 1 νέα μετοχή για 11 υφιστάμενες μετοχές που θα κατέχουν κατά την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος, η οποία θα ορισθεί με απόφαση του Lιοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας. Περαιτέρω, αποφασίσθηκε η εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου όπως ρυθμίσει με απόφασή του την διαδικασία τακτοποίησης των κλασματικών δικαιωμάτων που τυχόν θα προκύψουν συνεπεία της σύμπτυξης (μείωσης) των μετοχών της Εταιρίας. Επιπλέον, αποφασίσθηκε η αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 (Μετοχικό Κεφάλαιο) του Καταστατικού της Εταιρίας, σύμφωνα με το σχέδιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Εταιρίας. Επίσης, η Γενική Συνέλευση ενημερώθηκε ότι κατόπιν ολοκλήρωσης του reverse split και συνεπεία αυτού, θα ακολουθήσει αναπροσαρμογή

α) των όρων του υφισταμένου Μετατρέψιμου Ομολογιακού Lανείου (ΜΟL) της Εταιρίας που εκδόθηκε την 19.3.2010, συμπεριλαμβανομένων της τιμής και του λόγου μετατροπής, β) των όρων του νέου ΜΟL της Εταιρίας που θα εκδοθεί σύμφωνα με την από 15.6.2011 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρίας, συμπεριλαμβανομένων ιδίως της αναλογίας χορήγησης δικαιώματος προτίμησης στους υφισταμένους μετόχους και του εύρους της τιμής μετατροπής καθώς και γ) των όρων του υφισταμένου Προγράμματος Διάθεσης Δικαιωμάτων Προαίρεσης Αγοράς Μετοχών (Stock Option Plan) της Εταιρίας, που θεσπίσθηκε με την από15.6.2011 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, και ιδίως της τιμής εξάσκησης και του ανωτάτου αριθμού των μετοχών που δύνανται να εκδοθούν στα πλαίσια του Προγράμματος, προκειμένου να διατηρούνται ακέραια τα δικαιώματα των εκάστοτε δικαιούχων, την οποία αναπροσαρμογή η Γενική Συνέλευση ενέκρινε.

Υπέρ: 396.819.578 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 99,995% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου.
Κατά: 20.000 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 0,005% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου.
Αποχές: 0

Θέμα 2ο: Τροποποίηση του άρθρου 20 (Εξουσία - Αρμοδιότητες Διοικητικού Συμβουλίου) του Καταστατικού της Εταιρίας. - Αποφασίσθηκε ομόφωνα η τροποποίηση του άρθρου 20 (Εξουσία – Αρμοδιότητες Διοικητικού Συμβουλίου) του Καταστατικού της Εταιρίας, σύμφωνα με το σχέδιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Εταιρίας.

Υπέρ: 396.839.578 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 100% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου.
Κατά: 0 ψήφοι.
Αποχές: 0

Τέλος, η Γενική Συνέλευση ενημερώθηκε ότι, με την από 30.8.2011 απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας εξέλεξε τους κ.κ. David Smoot και Joseph Iskander ως νέα Μη Εκτελεστικά Μέλη του Δ.Σ. σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων κ.κ. Deepak Padmanabhan και Abdullatif AlMulla. Σημειώνεται ότι τόσο τα παραιτηθέντα μέλη όσο και τα νέα μέλη που εξελέγησαν σε αντικατάσταση αυτών υπεδείχθησαν από τον Όμιλο Dubai.

Ουδείς εκ των μετόχων αντέλεξε στην ανωτέρω απόφαση εκλογής των νέων μελών.

Η συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του θέματος με αρ. 3 της Ημερησίας Διάταξης (Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου να αποφασίσει για την εισαγωγή ή μη προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου ύψους  έως 660.281.301,00 Ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρίας της 15.6.2011) δεν κατέστη δυνατή λόγω μη συγκεντρώσεως της απαιτούμενης από το Νόμο (ά. 29 παρ. 3 του κ.ν. 2190/1920) και το Καταστατικό απαρτίας.

Σύμφωνα με την από 18.8.2011 πρόσκληση του Lιοικητικού Συμβουλίου, η Α΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 10.10.2011, ημέρα Lευτέρα και ώρα 17:00 στον ίδιο χώρο.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.