ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Proton: Παρά την επιστροφή των χρημάτων από Λ. Λ., η υπόθεση δεν έχει κλείσει

17:44 - 29 Σεπ 2011 | Επιχειρήσεις
Oμολογιακό δάνειο 47 εκατ. ευρώ αποφάσισε το Δ.Σ. της Proton
Σε έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου (Lower Tier II) ύψους 47.500.000 Ευρώ, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων προχωρά η Proton Bank.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Proton Τράπεζα Α.Ε. ανακοινώνει ότι δυνάμει της από 23.5.2011 απόφασης της Β’ Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης της από 28.4.2011 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, προέβη στην έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, ύψους 47.500.000,00 Ευρώ, δεκαετούς διάρκειας με Ημερομηνία Έκδοσης την 28.9.2011. Το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο καλύφθηκε στο σύνολό του κατά την Ημερομηνία Έκδοσης μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης από τις τέσσερις τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank.


Στο μεταξύ, στις 12 το μεσημέρι ο κ. Λ. Λαυρεντιάδης τοποθέτησε τα 51 εκατ. ευρώ, για τα οποία είχε κατηγορηθεί ότι είχε υπεξαιρέσει, σε λογαριασμούς που υπέδειξε ο διευθύνων σύμβουλος της PROTON στους δικηγόρους του Λ. Λαυρεντιάδη, παρουσία των εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη, Ι. Δραγάτση και Σπ. Μουζακίτη.

 

Συγκεκριμένα κατατέθηκαν επισήμως οι εντολές πληρωμής και εξουσιοδότησης μεταφοράς των χρημάτων από λογαριασμούς τεσσάρων εταιρειών συμφερόντων Λαυρεντιάδη σε λογαριασμό της τράπεζας.

 

Έγκυρες πηγές όμως κάνουν για “μπλόκο” του επιτρόπου κ. Σαξώνη, ο οποίος φαίνεται να μη συμφωνεί με την τη σύνταξη του εγγράφου που επικυρώνει τη συμφωνία.

 

Εσπευσμένα μετά από αυτή την εμπλοκή κλήθηκαν για διαπραγματεύσεις οι δικηγόροι του κ. Λαυρεντιάδη, οι κ.κ. Νίκος Ανδρουλάκης και Γιάννης Μαντζουράνης.

 

Η πλευρά Λαυρεντιάδη φέρεται όμως διατεθειμένη να τραβήξει την υπόθεση όσο χρειαστεί.

 

Ο νομικός εκπρόσωπος του κ.Λαυρεντιάδη με επιστολή του έφερε προ των ευθυνών του το ΔΣ και τον επίτροπο της τράπεζας Θ.Σαξώνη κάνοντας σαφές πως τυχόν άρνηση των χρημάτων θα είναι επιζήμια για την τράπεζα.

Έτσι, στον “αέρα” βρίσκεται για την ώρα η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα συμφωνία που κάνει χρήση του άρθρου 384 του ποινικού κώδικα περί «εξάλειψης του αξιόποινου».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:51 - 29 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.