ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Proton: Τα λεφτά μπήκαν, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή...

02:24 - 30 Σεπ 2011 | Επιχειρήσεις
Σκληρές διαπραγματεύσεις με τον επίτροπο που βάζει μπλόκο στη συμφωνία.  
Στον "αέρα" βρίσκεται η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα συμφωνία που κάνει χρήση του άρθρου 384 του ποινικού κώδικα περί «εξάλειψης του αξιόποινου», παρότι προχθές φαινόταν να έχουμε να κάνουμε με "κλεισμένη" υπόθεση με τις ευλογίες του διευθυνοντος συμβούλου της Proton Bank κ. Γιώργου Τανισκίδη και του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Γιάννη Δραγάτση που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Ο κ. Λ. Λαυρεντιάδης τοποθέτησε χθες τα 51 εκατ. ευρώ, για τα οποία είχε κατηγορηθεί ότι είχε υπεξαιρέσει, σε λογαριασμούς που υπέδειξε ο διευθύνων σύμβουλος της PROTON στους δικηγόρους του Λ. Λαυρεντιάδη, παρουσία των εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη, Ι. Δραγάτση και Σπ. Μουζακίτη.

Συγκεκριμένα κατατέθηκαν επισήμως οι εντολές πληρωμής και εξουσιοδότησης μεταφοράς των χρημάτων από λογαριασμούς τεσσάρων εταιρειών συμφερόντων Λαυρεντιάδη σε λογαριασμό της τράπεζας.

Έγκυρες πηγές όμως κάνουν για "μπλόκο" του επιτρόπου κ. Σαξώνη, ο οποίος φαίνεται να έχει ενστάσεις θεωρώντας πως πιθανόν η «τρύπα» στην Proton να είναι μεγαλύτερη.

Έτσι σε πυρετώδεις διαπραγματεύσεις βρίσκονται οι δικηγόροι του κ. Λαυρεντιάδη, οι κ.κ. Νίκος Ανδρουλάκης και Γιάννης Μαντζουράνης.

Ο νομικός εκπρόσωπος του κ.Λαυρεντιάδη με επιστολή του έφερε προ των ευθυνών του το ΔΣ και τον επίτροπο της τράπεζας Θ.Σαξώνη κάνοντας σαφές πως τυχόν άρνηση των χρημάτων θα είναι επιζήμια για την τράπεζα.

Την ίδια ώρα με χθεσινή της ανακοίνωση και απαντώντας στα δημοσιεύματα για το ενδιαφέρον ελληνοαμερικανικού fund η Proton Bank απαντά πως "μελετά με τη δέουσα επιμέλεια και προσοχή όλες τις δυνατότητες ενίσχυσης των κεφαλαίων της και μορφές συνεργασίας"

Υπενθυμίζεται ότι το fund έχει δεσμευτεί να επενδύσει 150 εκατ. ευρώ σε κεφάλαια και να μεταφέρει 100 εκατ. ευρώ σε καταθέσεις στην Proton


Ομολογιακό δάνειο αποφάσισε το ΔΣ


Σε έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου (Lower Tier II) ύψους 47.500.000 Ευρώ, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων προχώρησε χθες η Proton Bank.

Το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο καλύφθηκε στο σύνολό του κατά την Ημερομηνία Έκδοσης μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης από τις τέσσερις τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank

Τελευταία τροποποίηση στις 14:01 - 30 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.