ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην αγορά του Ιρακ η ΜΕΤΚΑ

17:32 - 05 Οκτ 2011 | Επιχειρήσεις
Την κατασκευή θερμικής ενεργειακής μονάδας, ισχύος 1250MW, στο Ιράκ, ανέλαβε χθες η ΜΕΤΚΑ, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση διαγωνισμού. Οι απαραίτητες διαδικασίες για την υπογραφή του συμβολαίου θα ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου έργου είναι τα ακόλουθα:

1. Αναθέτων Φορέας

Ministry of Electricity - Republic of Iraq

2. Τίτλος Έργου

Shat-Al-Basra Power Plant Project

3. Τοποθεσία Ενεργειακής Μονάδας

Η περιοχή Basra στο Νότιο Ιράκ.

4. Περιγραφή του Έργου

Το έργο αφορά σε μελέτη, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός θερμικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 1250MW, με τουρμπίνες τεχνολογίας General Electric, σε ανοιχτό κύκλο και με καύση φυσικού αερίου.

5. Προϋπολογισμός Έργου

US$ 348.870.000.

1. Χρονοδιάγραμμα Έργου

24 μήνες από την υπογραφή συμβολαίου και το άνοιγμα της πιστώσεως.

Το ανεκτέλεστο έργων της ΜΕΤΚΑ ενισχύεται κατά €260 εκατομμύρια με το σύνολο να διαμορφώνεται στο ποσό των περίπου € 2 δις, από τα οποία 92% αφορά σε έργα στο εξωτερικό. Πρόκειται για το 7o έργο κατασκευής εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής που αναλαμβάνει η ΜΕΤΚΑ ως EPC Contractor εκτός Ελλάδος, ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ των έργων αυτών στα 5400MW, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τη διεθνή παρουσία της σε αγορές με αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες και μειώνοντας την εξάρτηση της από την εγχώρια αγορά.

Η Διοίκηση της Εταιρείας εκφράζει για ακόμα μια φορά δημόσια τις ευχαριστίες της στα στελέχη της Εταιρείας για την εξαιρετική δουλειά και την επίδοση τους. Νεότερη ανακοίνωση, προς ενημέρωση των μετόχων της Εταιρείας και του επενδυτικού κοινού, θα εκδοθεί με το άνοιγμα της ανέκκλητος πιστώσεως και την εκκίνηση υλοποίησης του έργου.

Τελευταία τροποποίηση στις 02:57 - 06 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.