ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψάχνουν τρόπους οι Γερμανοί για να «διασώσουν» τη μετοχή του ΟΤΕ

01:58 - 14 Οκτ 2011 | Επιχειρήσεις
Αποφασισμένοι να ενεργοποιηθούν περαιτέρω, προκειμένου να συμβάλουν στην ανάκαμψη της υπέρ - μειωμένης μετοχής του μεγαλύτερου ελληνικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου στην Ελλάδα, ΟΤΕ, είναι οι Γερμανοί.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Βloomberg, τα διευθυντικά στελέχη της Deutsche Telecom αναζητούν πυρετωδώς τρόπους να δικαιολογήσουν την επένδυση τους στον ελληνικό όμιλο ύψους τεσσάρων δις. Ευρώ, όταν η μετοχή του ΟΤΕ παρουσιάζει εντυπωσιακή υποχώρηση της τάξεως του 84%.

Ιδιαίτερη αναφορά, πάντως, στο εν λόγω δημοσίευμα του Βloomberg, γίνεται στη δήλωση της Κλαούντια Νεμάτ, νέα επικεφαλής των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων, ότι αφού ο ΟΤΕ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του γερμανικού ομίλου, θα επιθυμούσε να αναπτύξει το περιουσιακό αυτό στοιχείο. Υπενθυμίζεται, τον Αύγουστο, η εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη του Οικονομικού διευθυντή του ομίλου ότι το ελληνικό περιβάλλον είναι ακατάλληλο για επενδύσεις λόγω ισχυρής και ολοένα και ισχυρότερης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Τέλος, όπως σχολιάζεται στο δημοσίευμα, ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών θα μπορούσε να βγει κερδισμένος κατά 600εκατ. Ευρώ από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, το 20% στην Telekom Srbija και τον Hellas Sat, ποσό με το οποίο θα μπορούσε να κλείσει τις χρηματικές του «τρύπες».

Σταυρούλα Μαλαίνου
St.malainou@reporter,gr
Τελευταία τροποποίηση στις 15:05 - 14 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.