ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Frigoglass: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Πέτρος Διαμαντίδης

11:45 - 21 Οκτ 2011 | Επιχειρήσεις
Την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, με ισχύ από την 31η Δεκεμβρίου 2011, γνωστοποίησε στο διοικητικό συμβούλιο της Frigoglass ο κ. Πέτρος Διαμαντίδης, για να αναζητήσει νέους επαγγελματικούς ορίζοντες.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κύριος Διαμαντίδης εργάζεται για τη Frigoglass από το 1998 και από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, που διατηρεί τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, έχει συμβάλλει στο να μετατρέψει τη Frigoglass σε έναν πραγματικό παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά επαγγελματικών ψυγείων. Η διαδοχή του θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνο.

Ο κ. Χάρης Γ. Δαυίδ, Πρόεδρος της Frigoglass σχολίασε σχετικά:

«Ο Πέτρος έχει υπάρξει ένα πιστό και πολύτιμο μέλος της οικογένειας της Frigoglass για περισσότερα από 13 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διευθύνοντος Συμβούλου, ο Πέτρος με συνέπεια και επιμονή υλοποίησε τη στρατηγική επέκτασης και ανάπτυξης της εταιρίας, η οποία απέφερε άριστα αποτελέσματα. Το 2007 περισσότερο από τα δύο τρίτα της δραστηριότητάς μας προερχόταν από την Ευρώπη, ενώ σήμερα σχεδόν το μισό προέρχεται από άλλες ηπείρους.  Βασικό στοιχείο αυτής της επιτυχίας ήταν η επέκταση της Frigoglass σε νέες αγορές, οι οποίες είχαν μεγαλύτερες προοπτικές στον τομέα των επαγγελματικών ψυγείων, όπως Κίνα, Τουρκία και ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, η εξαγορά της Jebel Ali στη Μέση Ανατολή θα δώσει στη Frigoglass τη δυνατότητα να ενισχύσει την ηγετική της θέση και στο χώρο του Γυαλιού.

Επίσης, o Πέτρος, έχει κερδίσει την ειλικρινή ευγνωμοσύνη όλων των μετόχων και συνεργατών μας για το όραμά του και την αποφασιστικότητα με την οποία ηγήθηκε της Frigoglass κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε το 2008. Αφήνει τη Frigoglass σε μια ιδιαίτερα ισχυρή θέση και του ευχόμαστε το καλύτερο για το μέλλον».

Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου εξελέγη μέλος του Δ.Σ, ως Εντεταλμένος Σύμβουλος της εταιρείας. Από τη θέση αυτή θα επιβλέψει τη διαδικασία διαδοχής, σε συνέχεια της απόφασης του κ. Πέτρου Διαμαντίδη να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, με ισχύ από την 31η Δεκεμβρίου 2011.

Ο κύριος Κωνσταντίνου διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass έως τον Αύγουστο του 2003 οπότε μετακινήθηκε στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Coca-Cola Hellenic, μέχρι τον Ιούλιο του 2011, οπότε και αποχώρησε. Ο κύριος Κωνσταντίνου θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα κ. Χρήστο Λεβέντη στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.