ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Alvarez & Marsal στην Ελλάδα

16:32 - 23 Νοε 2011 | Επιχειρήσεις
Παρουσία στην Ελλάδα θα έχει πλέον η εταιρεία συμβούλων Alvarez & Marsal (A&M), μια από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών διεθνώς.
Η εταιρεία θα εστιάσει σε θέματα του τραπεζικού κλάδου και των χρηματοοικονομικών οργανισμών, της βιομηχανίας, της ναυτιλίας, του λιανεμπορίου, της ενέργειας καθώς και σε θέματα που ενδιαφέρουν τις εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων (private equity), όπως προκύπτουν από συγχωνεύσεις και εξαγορές. Η παρουσία της A&M στην Ελλάδα ενισχύει την ήδη ισχυρή Ευρωπαϊκή παρουσία της εταιρείας.

Τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του γραφείου της A&M στην Αθήνα θα έχει ο κ. Σπύρος Μαρτσέκης που είναι και ο επικεφαλής της A&M Greece. Ο Nils Melngailis, έμπειρο στέλεχος της A&M, επικεφαλής των συμβουλευτικών υπηρεσιών του χρηματοπιστωτικού τομέα της A&M στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, θα δραστηριοποιείται επίσης ενεργά στην ελληνική αγορά.

Ο Antonio Alvarez III, Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής της A&M στην Ευρώπη, δήλωσε:

«Οι συνθήκες τις οποίες βιώνουν οι χώρες της Ευρωζώνης είναι πρωτόγνωρες. Στην A&M έχουμε αποκτήσει σημαντική εμπειρία μέσα από τη συνεργασία μας με εταιρίες τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα σε χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ισλανδία. Θεωρούμε ότι μεγάλο μέρος από τη γνώση αυτή μπορεί να προσδώσει προστιθέμενη αξία στις προσπάθειες που πραγματοποιούνται για την επιστροφή της Ελλάδας στην ευημερία.

Ακόμα περισσότερο, η εμπειρία μας σε συμβουλευτικές υπηρεσίες προς κυβερνήσεις και μεγάλες επιχειρήσεις αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα στη διαδικασία αναπροσαρμογής του φορολογικού πλαισίου της χώρας. Η επιλογή του Σπύρου Μαρτσέκη για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου σηματοδοτεί τη δέσμευση της εταιρίας να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά και να συνεργαστεί με καταξιωμένα στελέχη.»

Ο Nils Melngailis, Διευθύνων Σύμβουλος, επεσήμανε:

«Το χρηματοοικονομικό σύστημα στην Ελλάδα βρίσκεται υπό συνθήκες μεγάλης πίεσης. Είναι απαραίτητο να διαμορφωθεί το νέο τοπίο, καθώς οι τράπεζες διαχωρίζουν τα μη εξυπηρετούμενα στοιχεία του ενεργητικού τους και θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις προκειμένου να δημιουργήσουν μεγαλύτερα σχήματα, που θα ανταποκρίνονται στις συνθήκες της αγοράς. Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο. Με δεδομένη την αστάθεια του οικονομικού περιβάλλοντος, το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα χρειαστεί συμβούλους με αποδεδειγμένη διεθνή εμπειρία τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, ικανούς να παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.»

Ο Σπύρος Μαρτσέκης, Διευθύνων Σύμβουλος, τόνισε:

«Η ένταξή μου στην A&M και η απόφαση της εταιρείας να εισέλθει στην ελληνική αγορά πραγματοποιείται σε μια σημαντική χρονική στιγμή, όπου καταβάλλεται μια σημαντική προσπάθεια να αλλάξει η τύχη της χώρας. Η εμπειρία της A&M στη διαχείριση μεγάλων έργων διεθνώς, είναι σε θέση να συμβάλει στη δημιουργία τόσο της επιχειρησιακής πλατφόρμας όσο και της επιλογής του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού που θα βοηθήσει την Ελλάδα να μπει στο δρόμο προς την ανάκαμψη».

Η A&M έχει ήδη σημαντική εμπειρία στην Ελλάδα, που αποτυπώνεται από την πρόσφατη επιτυχημένη διαχείριση της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Wind Hellas, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή μείωση του δανεισμού και την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.