ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βγενόπουλος: "Να έρθει η BlackRock στην Κύπρο για να εξετάσει τα τραπεζικά δάνεια" - "Η MIG είναι παντοδύναμη εταιρεία"

12:58 - 24 Νοε 2011 | Επιχειρήσεις
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα οφείλεται εν πολλοίς στην κατοχή ελληνικών ομολόγων, αλλά όχι μόνο...
Πρόταση να έρθει η BlackRock και στην Κύπρο, προκειμένου να εξετάσει τα δάνεια των κυπριακών τραπεζών, ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο και να ενισχυθεί η διαφάνεια, κατέθεσε, μιλώντας στο κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι SIGMA, ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα οφείλεται εν πολλοίς στην κατοχή ελληνικών ομολόγων, αλλά όχι μόνο, καθώς υπάρχει ένα γενικότερο θέμα αποτίμησης των ομολόγων.

Ο Βγενόπουλος χαρακτήρισε την κρατική στήριξη ως "μονόδρομο", επισημαίνοντας ότι το κυπριακό τραπεζικό σύστημα χρειάζεται ανακεφαλαιοποίηση, με τον εξής τρόπο: να καθοριστεί το ποσό των κεφαλαίων που χρειάζεται συνολικά και να υπάρξει μία ΑΜΚ που θα είναι η τελευταία της κρίσης, ενώ το κυπριακό δημόσιο να πει μια τιμή στην οποία το ίδιο να μπορεί να συμμετάσχει, χωρίς όμως διάθεση να τιμωρήσει τους μετόχους.

MIG είναι μια παντοδύναμη εταιρία και αποτελεί έναν από τους ελάχιστους ομίλους με ισχυρό cash position", δήλωσε χαρακτηριστικά για τη MIG ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Σε ό,τι αφορά τη Μarfin Popular Bank, ο ίδιος διευκρίνισε ότι έχει μόνο κέρδη από τη συμμετοχή της MIG στο μετοχικό κεφάλαιο και πως οι μέτοχοι της τράπεζας κέρδισαν σημαντικά και δεν ζημιώθηκαν καθόλου. 
Τελευταία τροποποίηση στις 13:51 - 24 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.