ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Oι Κορεάτες ενδιαφέρονται για ενέργεια και λιμάνια στην Ελλάδα

13:37 - 29 Νοε 2011 | Επιχειρήσεις
Ξεκίνησε χθες, 28 Νοεμβρίου το πρώτο Ελληνο-Κορεατικό Forum Ιδιωτικοποιήσεων και Επενδύσεων που πραγματοποιείται στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τη συμμετοχή Κορεατών επενδυτών και φορέων που επισκέπτονται την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, τις προοπτικές των ελληνικών εταιριών, εισηγμένων στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και μη και τις δυνατότητες τοποθέτησής τους στην ελληνική αγορά.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας που με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υιοθέτησε το Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς στη δύσκολη αυτή συγκυρία για την ελληνική οικονομία, θα πρέπει να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της αγοράς μας, να τονώσουμε την ανταγωνιστικότητα και να στηρίξουμε δυναμικά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και των επιχειρήσεων μας.

Στο πλαίσιο του Forum, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας Εξοχότατος κ. JANG Tae Shin κήρυξε την έναρξη της διαπραγμάτευσης, χτυπώντας το παραδοσιακό «καμπανάκι». Κατά την ομιλία του σημείωσε «Πιστεύω ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή να κάνουμε κοινές προσπάθειες ώστε να επεκταθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, που είναι επικερδής για όλους, και σε άλλους τομείς, όπως η ανάπτυξη των λιμένων, ο τουρισμός, η τεχνολογία της πληροφορίας, η αμυντική βιομηχανία, το φυσικό αέριο, η μεταλλουργία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι κατασκευές και οι μεταφορές. Αυτήν την περίοδο όλος ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με οικονομική και κοινωνική κρίση. Στην κορεατική γλώσσα, η λέξη "κρίση" περιέχει ένα γράμμα που σημαίνει «νέα ευκαιρία»... Σε αυτό το πλαίσιο, το πλάνο ιδιωτικοποιήσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης μπορεί να χρησιμεύσει ως μια νέα ευκαιρία για την ελληνική οικονομία. Είμαι βέβαιος ότι το Forum αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε νέους πιθανούς τομείς συνεργασίας σε επιχειρηματικό επίπεδο.»

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης κατά την εναρκτήρια ομιλία του ανέφερε ότι «Είναι σίγουρο ότι υπάρχει ανάγκη να υιοθετηθεί ένα μοντέλο εξωστρέφειας, που να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξαγωγή αγαθών και υπηρεσιών και στην εισαγωγή επενδυτικών κεφαλαίων. Πολλοί τομείς, όπως ο Τουρισμός, η Ενέργεια, η Ακίνητη Περιουσία η Ανάπτυξη Υποδομών, η Βιομηχανία Τροφίμων και η Γεωργία έχουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και μπορούν  -  με την υιοθέτηση διεθνών προτύπων παραγωγικότητας - να εμφανίσουν εντυπωσιακή αύξηση.

Πιστεύουμε ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών μπορεί να παίξει έναν ρόλο αιμοδότη, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα κεφάλαια από το εξωτερικό στο νέο αυτό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας μας, κυρίως γιατί είναι ο μοναδικός μηχανισμός που παρέχει άμεση πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια ακολουθώντας διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα. Είμαστε δε πεπεισμένοι ότι τις δύο αυτές μέρες οι εκπρόσωποι των Κορεατικών επιχειρήσεων θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια πολύ καλή εικόνα των προοπτικών των ελληνικών επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας.»

Κατά τη διάρκεια του Forum πραγματοποίησαν ομιλίες οι κ.κ. Κώστας Μητρόπουλος, Δ/νων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Άρης Συγγρός Πρόεδρος του Invest in Greece και Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και Κώστας Κουνάδης, Υποδιευθυντής Προώθησης Υπηρεσιών του Χ.Α.

Το Forum συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, με ομιλία του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, και με επισκέψεις της ομάδας των Κορεατών επενδυτών, σε επιχειρήσεις ενδιαφέροντός τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.