ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Creta Farm: Ζημιές έναντι κερδών στο εννιάμηνο - Αύξηση EBITDA στο γ' τρίμηνο

14:21 - 30 Νοε 2011 | Επιχειρήσεις
O όμιλος εμφάνισε στο εξεταζόμενο διάστημα ζημιές σε επίπεδο προ φόρων ύψους 1,204 εκατ. ευρώ, σε σχέση με κέρδη 1,063 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σε επίπεδο μετά από φόρους, οι ζημιές του ομίλου έφτασαν στα 2,19 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 515 χιλ. ευρώ του 9μήνου του 2010.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία συνεχίζει το πρόγραμμα επέκτασης της παρουσίας της σε σημαντικά σημεία πώλησης, στις χώρες όπου δραστηριοποιείται καθώς και την επέκτασή της σε νέες αγορές. Ειδικότερα, επισημαίνεται πως στην πολύ σημαντική αγορά των ΗΠΑ, τα προϊόντα της εταιρίας βρίσκονται σε 2.000 κεντρικά σημεία πώλησης, απευθυνόμενα σε εκατομμύρια καταναλωτές. Ομοίως, στην Ισπανία, η εταιρεία εισήλθε στις τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες λιανεμπορικές αλυσίδες της εγχώριας αγοράς, στo δίκτυο των Eroski, Carrefour και Corte Inglés. Σε αυτό το πλαίσιο σημειώνεται πως τα slotting τέλη, τα οποία καλείται να καταβάλλει η εταιρεία στους νέους συνεργάτες- λιανεμπορικά σημεία, καθώς και τα κόστη για τη διαφημιστική προώθηση των καινοτόμων προϊόντων της εταιρίας οδήγησαν σε ζημιές σε επίπεδο προ φόρων.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EΒΙΤ) διαμορφώθηκαν σε 3,15 εκατ. ευρώ έναντι 3,96 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων κι αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν πτώση από 9,40 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2010 σε 6,48 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2011.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου, υποχώρησε 2,92% στα 76,22 εκατ. ευρώ στο 9μηνο, από τα 78,51 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το γ' τρίμηνο του 2011, η μητρική εταιρία αύξησε τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) κατά 9% στα €7,5 εκατ., σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, όταν τα κέρδη ήταν €6,9 εκ. Επιπλέον, επισημαίνεται πως η συνετή τιμολογιακή πολιτική και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών διατήρησαν σε σταθερά επίπεδα τις πωλήσεις, παρά την οικονομική κρίση, καθώς άγγιξαν το ποσό των €73,7 εκατ., έναντι €74,7 εκατ. πέρυσι, σημειώνοντας οριακή πτώση της τάξεως του 1%. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα €3,742 εκ. το 2011, από €4,2 εκ., και τα κέρδη προ φόρων, τόκων κι αποσβέσεων (EBITDA) για το εννεάμηνο του 2011 διαμορφώθηκαν στα €10,1 εκ., σε σχέση με €11,4 εκ. το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

«Η επιθετική προϊοντική πολιτική και οι επενδύσεις για λανσαρίσματα σε προϋπάρχουσες και νέες κατηγορίες, σε συνδυασμό με τις στρατηγικές επιλογές μας, για την επέκτασή μας σε νέες αγορές, αποτυπώνονται στα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου του 2011. Μέσα σε ιδιαίτερη οικονομική περίοδο, η Creta Farms θα συνεχίσει να επενδύει στην καινοτομία, την εξωστρέφεια, με στόχο να συνεχίσει να αποτελεί έναν αξιόπιστο συνεργάτη, μέτοχο και σύμμαχο για τους εταίρους, το επενδυτικό και το καταναλωτικό κοινό», δήλωσε με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο κύριος Εμμανουήλ Δομαζάκης, Πρόεδρος της Creta Farms.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.