ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 6,6 δισ. ευρώ οι ζημιές στο 9μηνο

17:00 - 30 Νοε 2011 | Επιχειρήσεις
Πρόκειται για το χειρότερο 9μηνο στην ιστορία των εισηγμένων σχολιάζει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή κ. Εμ. Χατζηδάκης.
Στα 6.6 δισ. ευρώ "κάθησαν" οι ζημιές των εισηγμένων στο 9μηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Beta Χρηματιστηριακή. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 57,362 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 3,3%. Πτώση εμφάνισε η λειτουργική κερδοφορία που διαμορφώθηκε στα 6 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 14,5%. Kερδοφόρες ήταν 87 εταιρείες και ζημιογόνες 154. 42 αύξησαν τα κέρδη τους, σε 30 παρουσιάστηκε μείωση κερδών και 15 επέστρεψαν στην κερδοφορία. Επίσης, 77  αύξησαν τις ζημιές τους, 38 τις μείωσαν και 39 επέστρεψαν στις ζημιές.

Συνέχεια στην καλή εικόνα των μεγεθών των δύο πρώτων τριμήνων σημειώθηκε στους συνήθεις υπόπτους της αγοράς, ομίλους δηλαδή με κύριο γνώρισμα αυτό της εξωστρέφεια και την διατήρηση των περιθωρίων σε ικανοποιητικά επίπεδα. Για τις Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, Frigoglass, S&B, ΟΛΘ, ΕΛΒΑΛ, ΕΥ=ΑΠ, ΕΥΑΘ, Μotor oil, Jumbo και Καρέλιας το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς αποτελεί συνέχεια του εξαμήνου και μάλλον θα έχουν μια πολύ διαφορετική χρήση σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά. Σε αυτές τις εταιρίες σε επίπεδο μεγάλης κεφαλαιοποίησης έχουν προστεθεί από το γ’ τρίμηνο και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρής (α’ τρίμηνο), η ΕΧΑΕ η Autohellas και ο Νηρέας.

Σε μικρότερου μεγέθους εταιρίες σε συνέχεια της περυσινής χρονιάς καλά μεγέθη εμφάνισαν το Πλαίσιο, Mermeren, Elton, Καραμολέγκος, Ικτίνος, Μevaco, Κυριακίδης, Λούλης, Info Quest, ΜLS Πληροφορική, Πλαστικά Κρήτης, Πλαστικά Θράκης και AS Company. Για ένα ακόμα τρίμηνο με ζημιές έκλεισαν την περίοδο αναφοράς οι MIG, Nutriart, Intracom, Αττικάτ, Εδραση, Μηχανική, Sato, Euromedica, Axon Συμμετοχών, Forthnet, Sanyo, Shelman, Σφακιανάκης, Κούμπας, ο κλάδοςμεταφορών –αν και οι συνολικές ζημιές μειώθηκαν-, καθώς και όλος ο κλάδος των τραπεζών, των εταιριών επενδύσεων, των εκδόσεων και ΜΜΕ και της Κλωστουφαντουργίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:15 - 30 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.