ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι για ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ;

02:33 - 07 Δεκ 2011 | Επιχειρήσεις
Κάτι τρέχει με τα... νερά; Πως αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί η τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τις δύο μετοχές ύδρευσης του Χ.Α., την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ.
Οι δύο μετοχές συμπλήρωσαν τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, σημειώνονται διακριτικές τοποθετήσεις από θεωρούμενα "διορατικά" χαρτοφυλάκια και υπό προϋποθέσεις, δεν αποκλείεται να αποδειχθούν αξιοπρόσεκτα βραχυπρόθεσμα "στοιχήματα" για το Χ.Α. Άλλωστε, σε αυτό το μήκος κύματος και η χθεσινή έκθεση της Eurobank Eq. που συστήνει "buy" και για τους δύο τίτλους, με τυιμές - στόχους τα 6,40 (από 7,40) και 4,90 (από 4,60) ευρώ αντίστοιχα.

Για την ΕΥΔΑΠ, η ΑΧΕ αναφέρει ότι προχώρησε στη μείωση της τιμής - στόχου λόγω της αναπροσαρμογής των προβλέψεών της, αλλά και ότι έχει ανοδικά αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για τα κέρδη της εταιρίας κατά 20-30% κατά μέσο όρο για τα έτη 2011-2013 λόγω των μεγαλύτερων του εκτιμώμενου περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες. Για την ΕΥΑΘ, οι προβλέψεις για την κερδοφορία αυξάνονται κατά 20-25%. Οι Ελληνικές Εταιρείες Ύδρευσης παραμένουν ψηλά στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων αναφέρει η χρηματιστηριακή, η οποία εκτιμά πως κάτι τέτοιο προφανώς θα αποτελέσει τον βασικό καταλύτη για τους τίτλους.

Σημειώνεται όμως, ότι οι δύο αυτές μετοχές αποτελούν για τη χρηματιστηριακή αγαπημένα χαρτιά. Πάντως, η αντίδραση των εταιρειών ύδρευσης θα μπορούσε να συνδεθεί με την ανοδική φόρα που έχει πάρει κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις η μετοχή της Ελλάκτωρ, καθώς χθες ενισχύθηκε πάνω από 5% και σύμφωνα με την αγορά φέρεται ως ένας από τους πιθανότερους διεκδικητές όταν τεθεί ζήτημα αποκρατικοποίησης μίας εκ των δύο. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως, πως αν τεθεί αποκρατικοποίηση των «νερών», όπως αποκαλούνται χαρακτηριστικά στο Χρηματιστήριο, η Ελλάκτωρ θα επιδιώξει στρατηγική συμμαχία με κάποιον ξένο οίκο.

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.