ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αγορά αυτοκινήτου σε απόγνωση!

02:43 - 14 Δεκ 2011 | Επιχειρήσεις
Πολλοί αποσύρουν, λίγοι αγοράζουν! Τι δείχνουν τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος για το διάστημα Φεβρουαρίου - Νοεμβρίου.
Πολλοί αποσύρουν, λίγοι αγοράζουν, είναι η εικόνα που παρουσιάζει τη δεδομένη κρίσιμη οικονομικά συγκυρία η αγορά αυτοκινήτου.

Το μέτρο της απόσυρσης αν και σημείωσε μεγάλη απήχηση, ωστόσο, δεν κατέστη ωφέλιμο για την αγορά αυτοκινήτου, καθώς λίγοι είναι εκείνοι που προχωρούν σε αντικατάσταση του οχήματος τους εν μέσω κρίσης.

Πόσο μάλλον κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου, όπου οι υποχρεώσεις προς τους δημόσιους φορείς ήταν πολλές και συμπεριλαμβάνονταν στη νέα δέσμη σκληρών μέτρων λιτότητας, την οποία υιοθέτησε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Όπως καταγράφουν τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΑΑ), από τα 81.751 συνολικά αυτοκίνητα που αποσύρθηκαν κατά το διάστημα Φεβρουαρίου - Νοεμβρίου, από τότε δηλαδή που ισχύει η εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης, μόνο τα 33.384 οχήματα, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 44%, χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά νέων αυτοκινήτων με μειωμένο ή ακόμα και μηδενικό τέλος ταξινόμησης.

Το τρίμηνο Σεπτέμβριος - Νοέμβριος η κατάσταση στην αγορά αυτοκινήτου, με κριτήριο το μέτρο της απόσυρσης και της αντικατάστασής του, επιδεινώθηκε...

Ειδικότερα:
-Για το Σεπτέμβριο: Από τα 9.158 οχήματα, πωλήθηκαν μόλις τα 3.830 ΙΧ
-Για τον Οκτώβριο: Από τα 7.405 οχήματα, πωλήθηκαν τα 3.021 ΙΧ
-Και τέλος για το Νοέμβριο: Από τα 10.922 οχήματα, πωλήθηκαν μόνο τα 4.840 ΙΧ

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η αβεβαιότητα, η ανεργία, οι περικοπές στα μηνιαία εισοδήματα των δημοσίων αλλά και ιδιωτικών υπαλλήλων, καθώς και κυρίως οι έκτακτες εισφορές και τα χαράτσια, είναι οι βασικοί λόγοι που απωθούν τους ενδιαφερόμενους από την αντικατάσταση των υπό απόσυρση ΙΧ τους.

Στ. Μαλ.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:35 - 14 Δεκ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.