ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταξύ 400-600 εκατ. το όφελος του Δημοσίου από την πώληση των Κρατικών Λαχείων

14:16 - 14 Δεκ 2011 | Επιχειρήσεις
Στο δεύτερο στάδιο προχώρησε ο διαγωνισμός για την παραχώρηση άδειας λειτουργίας και διαχείρισης των κρατικών λαχείων, με τρεις συμπράξεις εταιριών να εκφράζουν αρχικό ενδιαφέρον να την αγοράσουν σύμφωνα με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Μεταξύ των μεγαλύτερων εταιριών παγκοσμίως που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στον διαγωνισμό είναι κοινοπραξία των Lottomatica, Scientific Games και Intralot με επικεφαλής τον ΟΠΑΠ.

Δύο άλλες εταιρίες που πιθανότατα θα συμμετάσχουν είναι ο αυστριακός οργανισμός λαχείων καθώς και ένας ελληνο-ιταλικός όμιλος με επικεφαλής την Sisel SpA και συμμετοχή του ομίλου Κοπελούζου.

"Παρά το εξαιρετικά αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον, εκδήλωσαν ενδιαφέρον εταιρείες διεθνούς φήμης, με αποδεδειγμένη εμπειρία και επιχειρησιακή τεχνογνωσία στο κλάδο των τυχερών παιγνίων", είπε ο Κώστας Μητρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο τζίρος των κρατικών λαχείων ανήλθε στα 348 εκατ. ευρώ πέρυσι. Πηγή κοντά στη διαδικασία είπε ότι η κυβέρνηση μπορεί να αντλήσει 400-600 εκατ. ευρώ από την πώληση.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.