ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταμβακάκης: Δύσκολο το 2012 για τις τράπεζες

14:53 - 22 Δεκ 2011 | Επιχειρήσεις
Όπως είπε, "θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποφύγει η Τράπεζα την υπαγωγή στο Ταμείο".

Δύσκολη χρονιά θα είναι το 2012 για τις ελληνικές τράπεζες προέβλεψε από το βήμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εθνικής, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Απ. Ταμβακάκης. Σύμφωνα με τον κ. Ταμβακάκη, από τον Ιούλιο βασικό μέλημα είναι η κεφαλαιακή ενίσχυση λόγω των απωλειών του PSI και της έκθεσης της BlackRock, ενώ σε ό,τι αφορά στην Εθνική, η τράπεζα θα κάνει ότι είναι δυνατό να μην προσφύγει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


Σχετικά με την Finansbank, ο κ. Ταμβακάκης ανέφερε ότι η στρατηγική δεν έχει αλλάξει. Αναμένεται η κατάλληλη χρονική στιγμή για να υπάρξει κάποιο deal. Ενώ μιλώντας για το PSI εξέφρασε την ευχή να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό. Άλλωστε, όπως ανέφερε ο όμιλος της ΕΤΕ παραμένει ισχυρός με 2 δισ. ευρώ αποτελέσματα προ προβλέψεων ετησίως.


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΤΕ κ. Β. Ράπανος έκρινε ως επιβεβλημένη και ωφέλιμη την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1 δισ. ευρώ με προνομιούχες μετοχές, επισημαίνοντας ότι είναι μία κίνηση που θα επιτρέψει στην τράπεζα να αντιμετωπίσει τις απώλειες από το PSI και την έκθεση της BlackRock.


Σύμφωνα με τον κ. Ράπανο, η ΑΜΚ είναι μέρος μίας σειράς πρωτοβουλιών για την κεφαλαιακή θωράκιση της. Μάλιστα, μετά την ΑΜΚ ο δείκτης Core Tier 1 θα φτάσει το 11%, μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερα από το ελάχιστο όριο που έχει τεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος. Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Εθνικής, η τιμή διάθεσης των προνομιούχων μετοχών θα είναι στα 5 ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:12 - 23 Δεκ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.