ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παντεχνική: Ανέλαβε έργο 45 εκατ., επενδύει στη Ρουμανία

13:42 - 02 Αυγ 2006 | Επιχειρήσεις
Το έργο αναβάθμισης της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Δομοκός - Θεσσαλονίκη ανέλαβε να εκτελέσει η κατασκευαστική εταιρεία Παντεχνική, με σχετική σύμβαση που υπέγραψε με την ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 45,24 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της υποδομής και επιδομής τμημάτων της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ στο τμήμα Δομοκού - Θεσσαλονίκης, συνολικού μήκους περίπου 300 χιλιομέτρων. Με την κατασκευή του έργου επιδιώκεται η βελτίωση του συγκεκριμένου τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής έτσι ώστε να γίνει δυνατή η επίτευξη καταρχήν ταχύτητας 160 χιλ./ώρα με το υπάρχον τροχαίο υλικό και εν συνεχεία 200 χιλ./ώρα με τις νέες ηλεκτράμαξες και οχήματα.

Με βάση την υπογραφείσα σύμβαση, η Παντεχνική θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το έργο στην ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ μέσα στο χρονικό διάστημα των 29,5 μηνών, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2008. Επισημαίνεται, επίσης, πως η Παντεχνική θα έχει την συντήρηση του έργου για διάστημα οκτώ μηνών από την ημερομηνία βεβαίωσης της περαίωσης.

Ταυτόχρονα με την ανάληψη έργων στην Ελλάδα, η Παντεχνική ενδυναμώνει την παρουσία της και στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό, η κατασκευαστική επιχείρηση προχώρησε πρόσφατα στη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με ξένο οίκο ανάπτυξης ακινήτων και διεθνές fund ακινήτων με αντικείμενο την υλοποίηση κοινής επένδυσης real estate στη Ρουμανία. Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ των τριών εταίρων αφορά στην αξιοποίηση δύο όμορων οικοπέδων συνολικής επιφάνειας 14,5 στρεμμάτων στο Βουκουρέστι. Στα εν λόγω ακίνητα, τα οποία έχει εξασφαλίσει η Παντεχνική μέσω σύμβασης παραχώρησης με το Δήμο Βουκουρεστίου για χρονικό διάστημα 49 ετών και με δικαίωμα επέκτασης της σύμβασης με τους ίδιους όρους για ακόμη 24 χρόνια, πρόκειται να ανεγερθούν δύο κτίρια με γραφειακούς χώρους A - Class συνολικής επιφάνειας 43.000 τ.μ. και με υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων χωρητικότητας 670 θέσεων. Το ύψος της συγκεκριμένης επένδυσης θα ανέλθει στο ποσό των 70 εκατ. ευρώ, τα δε ετήσια έσοδα στην πλήρη ωριμότητα της ανάπτυξης υπολογίζονται στα 8,6 εκατ. ευρώ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.