ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλογοσκούφης: "Προσπάθεια εκφοβισμού" από αντιπολίτευση για Emporiki

15:16 - 02 Αυγ 2006 | Επιχειρήσεις
Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης γύρω από την ιδιωτικοποίηση της Emporiki Bank. Με σημερινές δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για προσπάθεια εκφοβισμού. "Δεν μπορούν αυτοί που επέβαλαν στα ταμεία να αγοράζουν μετοχές ακριβά στην περίοδο της χρηματιστηριακής «φούσκας», να παριστάνουν σήμερα τους σωτήρες και τους τιμητές", ανέφερε.

 

Ειδικότερα, ο κ. Αλογοσκούφης χαρακτήρισε την αποκρατικοποίηση της Emporiki μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα.

"Δυστυχώς, η αξιωματική αντιπολίτευση εμμένει στην ανεύθυνη προσπάθεια υπονόμευσης και αυτής της πρωτοβουλίας. Χρησιμοποιεί μεθόδους καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών. Οι απειλές εναντίον των διοικητικών συμβουλίων των ασφαλιστικών ταμείων και των δημοσίων οργανισμών είναι απαράδεκτες και παραπέμπουν σε συμπεριφορές τριτοκοσμικού τύπου", δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: "Οι μέτοχοι της Εμπορικής Τράπεζας οφείλουν να αξιολογήσουν νηφάλια και ορθολογικά -με βάση τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα– τη δημόσια πρόταση της Credit Agricole, όπως έκανε άλλωστε και το ελληνικό Δημόσιο. Οφείλουν να συνεκτιμήσουν τις ευεργετικές της συνέπειες για την ανάπτυξη της τράπεζας και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας. Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων και των δημοσίων οργανισμών. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε από την προσπάθεια εκφοβισμού που επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.