ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρρής: Κρίσιμες οι επόμενες κινήσεις για την Marfin Popular

19:20 - 08 Φεβ 2012 | Επιχειρήσεις
Κρίσιμες χαρακτήρισε τις επόμενες κινήσεις της Τράπεζας ο νέος πρόεδρος της Marfin Popular Bank (MPB) Μιχάλης Σαρρής. Μιλώντας το απόγευμα στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων ο κ. Σαρρής επεσήμανε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2012 αποτελεί για την οικονομία και τις τράπεζες «ένα σημαντικό αγώνα δρόμου».
Πρόσθεσε ότι χρειάζεται να ληφθούν μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, ώστε να σταματήσουν οι αλυσιδωτές υποβαθμίσεις και οι τράπεζες να οχυρωθούν κεφαλαιακά και να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MPB Χρίστος Στυλιανίδης διαβεβαίωσε ότι η MPB θα αντεπεξέλθει με επιτυχία στην προσπάθεια της για ανακεφαλαιοποίηση. Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι οι συντηρητικές υποθέσεις, που χρησιμοποίησε η MPB στο κεφαλαιακό της πλάνο, θα τη βοηθήσουν να απαλλαχτεί από το βάρος, όπως τόνισε, του «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων και θα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης που θα ενισχύσουν την κερδοφορία της.

Επίσης, ανέφερε ότι η ΜΡΒ έχει καλύψει σημαντικό δρόμο σε σχέση με τον επανασχεδιασμό της κεφαλαιακής βάσης, με τη βοήθεια εξειδικευμένων οίκων διεθνούς κύρους.

Ο κ. Στυλιανίδης απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες και να δώσει στοιχεία του σχεδιασμού της τράπεζας μέχρι, όπως είπε, να γίνει η αξιολόγηση από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και την Ευρωπαϊκή Αρχή τραπεζών.

Τέλος, ανέφερε ότι η ΜΡΒ προχωρά σε ανασυγκρότηση στην Ελλάδα «δεδομένης της σημαντικής καμπής, που διέρχεται η οικονομία της χώρας και κλιμάκωσης της κρίσης του δημόσιου χρέους».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.