ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαγορά της Dialect Technologies από την Globo

17:31 - 15 Φεβ 2012 | Επιχειρήσεις
Στην εξαγορά της αμερικανική εταιρείας Dialect Technologies Inc ("Dialect", www.godialect.com), η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των εφαρμογών mobile, IP τηλεφωνίας και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για επιχειρήσεις στην αγορά των ΗΠΑ, με έδρα τη Νέα Υόρκη προχώρησε ο όμιλος GLOBO, που δραστηριοποιείται στο χώρο των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας και επιχειρηματικού λογισμικού.

Με την εξαγορά αυτή, η GLOBO διευρύνει το προϊοντικό portfolio της, ενσωματώνοντας τις λύσεις της Dialect,ενισχύοντας έτσι συνολικά τις προσφερόμενες λύσεις στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού και των business υπηρεσιών.

Παράλληλα, ο Όμιλος επεκτείνει σημαντικά το γεωγραφικό πεδίο δραστηριοποίησης του, αποκτώντας σημαντική πρόσβαση στην αγορά των ΗΠΑ, όπου δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2006 η Dialect Technologies.

Η διοίκηση της GLOBO, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της οποίας είναι ο κ. Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, είναι πεπεισμένη ότι η εν λόγω εξαγορά θα αποφέρει σημαντικά οφέλη και δυνατότητες περεταίρω ανάπτυξης για τον Όμιλο, καθώς η τεχνογνωσία της Dialect, ιδιαίτερα σε υπηρεσίες σύγκλισης σταθερής κινητής (FMC), θα ενισχύσει το portfolio επιχειρηματικών λύσεων της GLOBO, μετά την ένταξη τους στον GO!Enterprise Server.

Στο πλαίσιο αυτό, η Dialect καθιερώνει ένα κανάλι στην αγορά των ΗΠΑ για τον GO!Enterprise Server, παρέχοντας παράλληλα μια βάση υποστήριξης πελατών, cross-selling και up-selling ευκαιρίες για το dBox PBX και την υπηρεσία Hosted PBX, που μπορούν να προσφερθούν στους υφιστάμενους πελάτες και τηλεπικοινωνιακούς παρόχους μέσω της PROFITEL Communications, θυγατρική και "βραχίονας" των τηλεπικοινωνιακών και S.a.a.S υπηρεσιών της GLOBO.

Στην παρούσα φάση, οι λύσεις FMC της Dialect, υποστηρίζουν Blackberry και Android λειτουργικά συστήματα, ενώ η ανάπτυξη για iPhone και Windows phone βρίσκεται σε εξέλιξη

Σημειώνεται ότι η GLOBO (www.globoplc.com) ιδρύθηκε το 1997 και σήμερα κατατάσσεται στις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο ανάπτυξης ολοκληρωμένων εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας , επιχειρηματικού λογισμικού e-business και S.a.a.S. (Software as a Service) .

Σήμερα απασχολεί περισσότερους από 220 ανθρώπους σε μόνιμη βάση και διαθέτει γραφεία εκτός από το Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, Αθήνα, Ντουμπάι, Σιγκαπούρη, Ατλάντα, Λευκωσία και Βουκουρέστι.

Από το 2007, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (GBO:LN) και η επιχειρηματική της δραστηριότητα εκτείνεται σε περισσότερες από 20 χώρες στον κόσμο.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.