ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνική Τράπεζα: Διαχειρίσιμη η κατάσταση μετά το PSI

19:41 - 22 Φεβ 2012 | Επιχειρήσεις
Διαχειρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στις κυπριακές τράπεζες με τις επιπτώσεις από τα ελληνικά ομόλογα ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας, Μάκης Κεραυνός.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Κεραυνός ανέφερε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις ήταν γνωστές από καιρό και αναμενόμενες.

«Αυτή τη στιγμή, έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του PSI και νομίζω όλοι οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί έχει καιρό που γνωρίζουν το θέμα με όλες τις αρμόδιες αρχές και το διαχειρίζονται. Σίγουρα είναι μια δύσκολη κατάσταση που όλοι αναμέναμε, αλλά νομίζω μπορούμε να τη διαχειριστούμε», σημείωσε.

«Το πιο σημαντικό, τόνισε, είναι τι κάνουμε όλοι για να υπάρξει ανάπτυξη στην οικονομία γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα και να αντιμετωπίσουμε τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις από την κρίση που δεν επηρεάζει μόνο την Κύπρο αλλά το παγκόσμιο σκηνικό».

Μέχρι τα μέσα του 2010, τα ελληνικά ομόλογα, σημείωσε, θεωρούνταν μια καλή επένδυση.

«Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, να μη χάνουμε το ηθικό μας και με αισιοδοξία να κάνουμε θετικές σκέψεις. Ο δυναμισμός της κυπριακής οικονομίας συνεχίζει να υπάρχει», πρόσθεσε.

«Αναφορικά με την έκθεση της Ελληνικής Τράπεζας στα ομόλογα και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ανέφερε ότι η Τράπεζα δεν έχει καμία έκθεση σε κινδύνους αλλά έγκαιρα έχει διαχειριστεί το θέμα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.