ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Frigoglass: Πτώση 2,4% στα καθαρά κέρδη

11:01 - 28 Φεβ 2012 | Επιχειρήσεις
Πτώση της τάξης του 2,4% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της Frigoglass στο σύνολο της χρήσης 2011 και διαμορφώθηκαν στα 20,051 εκατ. ευρώ. Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα της εταιρείας.
Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 21,4% στα 555,213 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 81,562 εκατ ευρώ, υψηλότερα κατά 9,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο κύριος Δώρος Κωνσταντίνου, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ένα ακόμη έτος ανοδικών πωλήσεων, σε συνέχεια της περσινής ανάπτυξης κατά 32%. Ο κλάδος Επαγγελματικής Ψύξης παρουσίασε αύξηση πωλήσεων της τάξης του 20.4%, καθώς οι περισσότερες περιοχές δραστηριοποίησης μας βρέθηκαν σε ανάπτυξη, ενδεικτικό της ικανότητάς μας να παρέχουμε εξειδικευμένες λύσεις για τις ανάγκες των πελατών μας, ενδυναμώνοντας την ηγετική μας θέση. Ο κλάδος Υαλουργίας παρουσίασε ιστορικά τα ισχυρότερα μέχρι σήμερα αποτελέσματα, σημειώνοντας αύξηση πωλήσεων 26.3% για το έτος. Τα Λειτουργικά Κέρδη παρουσίασαν άνοδο, παρά τις συνεχώς αυξανόμενες πιέσεις της αγοράς καθ'όλη την διάρκεια του έτους, τις αυξημένες τιμές των πρώτων υλών και μιας σειράς έκτακτων γεγονότων.

Παρόλο που αναμένουμε δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον για το 2012, ειδικά στη Ευρώπη, αναμένουμε αύξηση των εργασιών στις περισσότερες περιοχές δραστηριοποίησης του κλάδου Επαγγελματικής Ψύξης. Παράλληλα στον αναπτυσσόμενο κλάδο Υαλουργίας, ξεκινάμε το 2012 από προνομιακή θέση και αναμένουμε περαιτέρω άνοδο. Η Εταιρεία θέτει ως οικονομική προτεραιότητα την μεγιστοποίηση των ελεύθερων ταμειακών ροών και τη περαιτέρω ενδυνάμωση της κεφαλαιακής δομής. Ενώ το μακροοικονομικό περιβάλλον παραμένει αβέβαιο και οι τιμές των πρώτων υλών εξακολουθούν να κινούνται σε σχετικά υψηλά επίπεδα, είμαστε αισιόδοξοι για την θετική μας πορεία, δεδομένης της ευρείας γεωγραφικής μας παρουσίας, της ηγετικής μας θέσης στην παγκόσμια αγορά και των ισχυρών δεσμών με κυρίαρχες εταιρείες αναψυκτικών και ποτών διεθνώς".
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.