ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαζαρίδης (ΧΑ): Η ελληνική αγορά έχει θετικά στοιχεία

22:39 - 15 Μαρ 2012 | Επιχειρήσεις
"Στη μετά PSI εποχή θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας είναι μια υπόθεση που βρίσκεται στα χέρια όλων μας.

Πρέπει να βρούμε τους τρόπους, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις όσων μας βλέπουν απέξω και έχουν τη σχετική εμπειρία, να αναδείξουμε νέους καινοτόμους τομείς της οικονομίας", δήλωσε ο πρόεδρος του ΧΑ Σ. Λαζαρίδης στην εκδήλωση που διοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με την Ernst & Young  με θέμα το ρόλο του Χρηματιστηρίου στην Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας και τις προοπτικές ανάπτυξης.

"Με την σημερινή ημερίδα θέλουμε να καταδείξουμε ότι υπάρχουν θετικά στοιχεία τόσο στην αγορά μας όσο και στις επιχειρήσεις μας, τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε, με στόχο να τεθεί και πάλι η οικονομία μας σε ρυθμούς ανάπτυξης και να γίνουμε ξανά ελκυστικοί και ανταγωνιστικοί", πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ernst & Young Ελλάδος, κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, τόνισε "Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολος και ανηφορικός. Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται αγγίζουν πρακτικά όλες τις πτυχές την Ελληνικής οικονομίας. Αφορούν τόσο το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε ένα δημόσιο τομέα μικρότερο και αποτελεσματικότερο. Χρειαζόμαστε έναν ιδιωτικό τομέα παραγωγικότερο και πιο εξωστρεφή".

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του ρόλου των χρηματιστηρίων στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, η παρουσίαση των προοπτικών ανάπτυξης των διαφόρων τομέων της ελληνικής οικονομίας καθώς και των μεθόδων που θα πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να επιτευχθεί η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας.

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς των κ.κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, Προέδρου του Χρηματιστήριου Αθηνών και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΧΑΕ και Παναγιώτη Παπάζογλου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Ernst & Young Ελλάδος, ακολούθησε πάνελ ομιλητών στο οποίο συμμετείχαν οι κ.κ. Fabrizio Jacobellis, Ανώτερο Στέλεχος της Ernst & Young και Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο John Hopkins, Παναγιώτης Πετράκης, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νικόλαος Κουτσιανάς, Διευθύνων Σύμβουλος APIVITA Α.Ε. και Jens Henriksson, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του  NASDAQ OMX S

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.