ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πριν τις εκλογές στο σφυρί ο ΟΠΑΠ

11:55 - 21 Μαρ 2012 | Επιχειρήσεις
Πριν τις εκλογές στο σφυρί ο ΟΠΑΠ
Οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα που ανακοινώνει σήμερα μετά το κλείσιμο. Μέχρι τον Μάϊο τα ΕΛΠΕ, στα 3 δισ. ευρώ ο στόχος για τα φετινά έσοδα από αποκρατικοποιήσεις.

Το πράσινο φως για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ έδωσε ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος στη χθεσινή του συνάντηση με τον επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κ.Μητρόπουλου.Το ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσει στις 22 και τις 28 Μαρτίου ώστε να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις και είναι πιθανό να δημοσιεύσει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 29% του ΟΠΑΠ (που αποτιμάται με τα σημερινά δεδομένα στα 690 εκατ.ευρώ) στις 29 Μαρτίου, όπως αναφέρει στο πρωινό της δελτίο η Eurobank Equities.

 

Ο διαγωνισμός για την πώληση του 29% του ΟΠΑΠ θα ξεκινήσει πριν από τις εθνικές εκλογές, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο Reuters, την Τετάρτη, ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Απικρατικοποιήσεων Κ. Μητρόπουλος. 

 

Ο Μητρόπουλος είπε ακόμα ότι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 35,5% των ΕΛΠΕ θα γίνει τον Μάιο. Αυτή τη στιγμή το ποσοστό αποτιμάται στα 580 εκατ. ευρώ.

 

Ο Μητρόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ στον αναθεωρημένο στόχο των 3 δις ευρώ περίπου για φέτος. "Προς το παρόν πιστεύουμε ότι είναι επιτεύξιμος ο στόχος", είπε.

 

Ο Μητρόπουλος είπε ότι ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ μετατίθεται από το δεύτερο τρίμηνο στο δεύτερο εξάμηνο του έτους εξαιτίας τεχνικών ζητημάτων.

 

Αναφερόμενος στο θέμα των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας, όπου οι εργασίες κατασκευής έχουν παγώσει εδώ και δύο περίπου χρόνια, λόγω άρνησης των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τα έργα, ο Μητρόπουλος είπε ότι είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί κάποια λύση εντός του έτους.

"Βλέπω 65% πιθανότητα να λυθεί το θέμα με τους αυτοκινητόδρομους φέτος", είπε ο Μητρόπουλος. "Είναι η πρώτη φορά που οι παραχωρησιούχοι και το Δημόσιο συζητάνε με αριθμούς".

 

Ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει αποτελέσματα ΄Δ Τριμ.’11 σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς, Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις οι πωλήσεις αναμένονται σε €1,3δισ, μειωμένες κατά 10,2%, τα EBITDAαναμένονται σε €177,8εκατ. μειωμένα κατά 17,4% ενώ τα καθαρά κέρδη αναμένεται να ανέλθουν σε €133,8m, μειωμένα κατά 17,6%.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:48 - 21 Μαρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.