ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

S&B: Μεταφορά της έδρας εκτός Ελλάδας;

16:56 - 23 Μαρ 2012 | Επιχειρήσεις
Το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της από την Ελλάδα σε χώρα του εξωτερικού εξετάζει η διοίκηση της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, σύμφωνα με δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Κρίτωνα Αναβλαβή.

«Ο όμιλος έχει την υποχρέωση να προστατέψει τον εαυτό του όσο μπορεί και όσο πιο υγιής είναι τόσο καλύτερα θα μπορέσει να εξυπηρετήσει την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο κ. Αναβλαβής, διευκρινίζοντας πως το ενδεχόμενο μεταφοράς έδρας θα ωφελούσε στο θέμα της χρηματοδότησης αλλά και θα άμβλυνε τις αμφιβολίες πελατών για το κατά πόσον η εταιρεία θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μακροπρόθεσμα τους πελάτες της.

 

Πάντωςν ο κ. Αναβλαβής ξεκαθάρισε πως εξετάζεται μόνο η μεταφορά έδρας και όχι η μεταφορά δραστηριοτήτων. Οι εργασίες του ομίλου θα εξακολουθήσουν να γίνονται στην Ελλάδα και οι εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να είναι Έλληνες και η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να καρπώνεται τα οφέλη της σημερινής δραστηριότητας.

 

Η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά εμφάνισε το 2011 άνοδο πωλήσεων και κερδών, ενώ για το 2012 αναμένει νέα βελτίωση του κύκλου εργασιών και των αποτελεσμάτων.

 

Στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει είναι η οφειλή του ελληνικού δημοσίου προς αυτήν ύψους 18 εκατ. ευρώ (επιστροφή ΦΠΑ) καθώς και το γεγονός ότι σημαντικό ύψος δανεισμού πρέπει να αναχρηματοδοτηθεί τον προσεχή Ιούνιο.

 

Η αναχρηματοδότησή του από ελληνικές τράπεζες θα σήμαινε άνοδο του κόστους χρήματος κατά 4%-5% και για τον λόγο αυτόν η εταιρεία συζητά τη χρηματοδότησή της από ξένες τράπεζες.

 

Τέλος, ο κ. Αναβλαβής δήλωσε πως η εταιρεία δεν πρόκειται να εκμεταλλευθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο για να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων: «Δεν θα προχωρήσουμε σε μειώσεις μισθών, δεν θα προχωρήσουμε σε αυξήσεις μισθών», ανέφερε, καταλήγοντας ότι «οι μειώσεις μισθών θα γίνουν μόνο σε περίπτωση όπου χρειαστεί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.