ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική Ασφαλιστική: Νέος Αντιπρόεδρος ο Α. Βασιλείου

14:22 - 18 Απρ 2012 | Επιχειρήσεις
Ο κ. Ανδρέας Βασιλείου εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και μέλος της Επιτροπής Στρατηγικής, της Εθνικής Ασφαλιστικής ΑΕΕΓΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρίας.

O κ. Βασιλείου υπήρξε μέχρι το τέλος Μαρτίου 2012 Executive Vice President της MetLife Group Inc. και President & C.E.O. της Περιφέρειας Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης της Εταιρίας, η οποία αποτελείτο από 13 χώρες.

 

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Alico Ελλάδος το 1979 ως Διοικητικός Διευθυντής και το 1982 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή. Έκτοτε ανέλαβε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις διεθνώς, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Αντιπροέδρου της Alico Ευρώπης από το 1989 έως το 1990. Το 1991 ανέλαβε καθήκοντα Περιφερειακού Πρόεδρου & CEO της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

 

Το 1995 εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Alico και ονομάστηκε AIG Chief Regional Executive Officer για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Το 2001 ανέλαβε καθήκοντα Senior Vice President της ALICO και το 2003 τη θέση του Executive Vice President της Εταιρίας.

 

Παράλληλα, ο κ. Βασιλείου ήταν υπεύθυνος για την Ισπανία και Πορτογαλία από το 1994 έως το 2001, ενώ από το 2001 έως το 2005, κατείχε επίσης την θέση του Προέδρου της Alico στην Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νότια Ασία.

 

Έχει σπουδάσει Νομική και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι κάτοχος Master of Laws από το University of London και Fellow of the Life Management Institute.

 

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ και Πρόεδρος Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής ΑΕΕΓΑ κ. Λεωνίδας Θεόκλητος, στα πλαίσια της ανάληψης των νέων καθηκόντων του κ. Βασιλείου έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

 

«Αποτελεί σημαντική ενδυνάμωση του Δ.Σ. της κορυφαίας ασφαλιστικής εταιρίας της χώρας η συμμετοχή του κ. Βασιλείου, καταξιωμένου στελέχους με πολύχρονη εμπειρία στην ασφαλιστική αγορά.

 

Προσδοκούμε πολλά από τη διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία του κ. Βασιλείου σε μία περίοδο κατά την οποία η Εθνική Ασφαλιστική με την ηγετική θέση που κατέχει στον κλάδο, ο οποίος βάλλεται από την ισχυρή κρίση που πιέζει την οικονομία της χώρας, επιχειρεί να συμβάλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση ενός νέου και υγιούς τοπίου.


Καλωσορίζουμε το συνεργάτη Ανδρέα Βασιλείου, και ευχόμαστε δύναμη και μακροημέρευση στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.