ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ICAP: Μισθοί κάτω από χίλια ευρώ για εργαζόμενους με μεταπτυχιακά!

14:28 - 18 Απρ 2012 | Επιχειρήσεις
Συνεχίζονται οι μειώσεις προσωπικού και οι περικοπές μισθών, αυξάνεται ωστόσο η δαπάνη των επιχειρήσεων για την εκπαίδευση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δεύτερης έρευνας HR Pulse, της ICAP People Solutions.

 

Κάποια από τα ενδεικτικά ευρήματα είναι χαρακτηριστικά:

 

• συνεχίζονται οι μειώσεις του προσωπικού

• αυξάνονται οι επιχειρήσεις που μειώνουν μισθούς με πρόθεση περεταίρω κινητικότητας στον τομέα αυτό μετά τα μέσα Μαΐου

• κινείται αυξητικά η πρόθεση μείωσης των παροχών

• έχει αυξηθεί το ποσοστό των επιχειρήσεων που δίνει κατώτατο μικτό μισθό μικρότερο των 1000€ σε νεοπροσληφθέντες με πτυχίο, μεταπτυχιακό σε σύγκριση με το τελευταίο 3μηνο του 2011

• η πλειοψηφία των επιχειρήσεων διατηρεί η και αυξάνει τη δαπάνη για την Εκπαίδευση, ιδίως αυτήν που σχετίζεται άμεσα με την εργασία.

• στο σύνολο των εταιρειών παρατηρείται μεγαλύτερη αξιοποίηση του ΛΑΕΚ

• αυξάνεται η επένδυση των τμημάτων HR στην τεχνολογία

• πολλαπλασιάζονται οι εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης των εργαζομένων

 

Ο Γιώργος Χάρος, Εκτελεστικός Διευθυντής ICAP People Solutions, δήλωσε σχετικά: «Ενδιαφέρον εξακολουθούν να παρουσιάζουν οι δείκτες ανθρώπινου δυναμικού (HR Metrics) που συλλέγονται συστηματικά, ενώ διαπιστώνουμε τάσεις κατ ιδίαν συγκριτικής συλλογής HR metrics, γεγονός ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού στην χώρα μας. Η ανταπόκριση της αγοράς στην έρευνα αυτή για θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού ήταν πολύ θετική και μάλιστα αυξήθηκε το ποσοστό των Διεθνών εταιρειών που συμμετείχαν σε αυτήν. Η έρευνα αυτή έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό σε μία καθημερινότητα των επιχειρήσεων που αλλάζει και που η συντεταγμένη πληροφόρηση θα συμβάλει στην ορθή λήψη αποφάσεων. Οι επαγγελματίες του Ανθρώπινου Δυναμικού έχουν την ανάγκη να γνωρίζουν τί συμβαίνει δίπλα τους και γύρω τους ώστε να μπορούν να λαμβάνουν έγκαιρα σημαντικές αποφάσεις και να τεκμηριώνουν τις επιλογές τους.»

 

Ταυτότητα έρευνας:

Από τις επιχειρήσεις που απάντησαν στην 2η Έρευνα HR Pulse:

 

- 57% είναι Ελληνικές

- 43% είναι Διεθνείς

- 50% έχουν τζίρο πάνω από €100+ εκατ.

- 53% έχουν περισσότερους από 250+ εργαζομένους

- 32% είναι εταιρείες παροχείς υπηρεσιών / 23% εμπορικές / 9% βιομηχανικές / 13% Φαρμακοβιομηχανίες / 11% fmcg (μειοψηφία των εταιρειών δραστηριοποιούνται στον Χρηματοοικονομικό και Τεχνολογικό κλάδο)

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.