ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα διάκριση για την Olympic Air

13:09 - 03 Μαϊ 2012 | Επιχειρήσεις
Άλλο ένα ιδιαίτερα σημαντικό βραβείο αξιοπιστίας απονεμήθηκε στην Olympic Air.

Για δεύτερη χρονιά η εταιρία Bombardier, κατασκευάστρια των αεροσκαφών Q400, επιβράβευσε την εταιρεία για τις υψηλότατες επιδόσεις της σε όλους τους τομείς της πτητικής τους αξιοποίησης, στην περιοχή της Ευρώπης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

 

Η Bombardier επιβραβεύει κάθε χρόνο τις αεροπορικές εταιρίες που επιδεικνύουν υψηλή απόδοση και αξιοπιστία στην χρήση του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους. Ωστόσο για την Olympic Air καθίσταται ιδιαίτερα σημαντικό ότι η βράβευση αυτή έγινε για δεύτερη συνεχή χρονιά.


Το βραβείο απονεμήθηκε σε επίσημη τελετή που έγινε στις 30 Απριλίου 2012, στο Orlando της πολιτείας Florida των ΗΠΑ.

Η νέα επιβράβευση της Olympic Air ήταν αποτέλεσμα της επίτευξης ποσοστού αξιοπιστίας άνω του 99% στις πτήσεις με Q400 σε όλη τη διάρκεια του 2011 αλλά και του 2010, αναφέρει η ετιαρεία.

 

 Η εξαιρετική αυτή επίδοση αντανακλά το υψηλότατο επίπεδο παροχής υπηρεσιών, αξιοπιστίας και ασφάλειας της Olympic Air προς τους επιβάτες της, σε σταθερή βάση. Και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή αν ληφθεί υπόψιν το έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον του κλάδου.

 

Tα Bombardier Q400 είναι τα πιο πετυχημένα και τεχνολογικά πιο εξελιγμένα στροβιλοελικοφόρα (turboprop) αεροσκάφη. Αθόρυβα, οικονομικότερα, ταχύτερα, μεγαλύτερα (μήκος 33 μέτρα, σχεδόν ίδιο με αυτό των Αirbus A319) διαμορφώνουν μια επανάσταση σε σχέση με τους προηγούμενους τύπους. Σήμερα, πάνω από 430 Q400 πετούν από δεκάδες αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο, ενώ μαζί με τα μικρότερα της σειράς Q/Dash8 ξεπερνούν τα 1000.

 

Λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών εκπομπών ρύπων και ήχου, τα Q400 είναι από τα λίγα αεροσκάφη που επιτρέπεται να πετούν σε αεροδρόμια που βρίσκονται μέσα σε πόλεις. Παράγουν έως 40% λιγότερες εκπομπές ρύπων σε σύγκριση με άλλα αεροσκάφη, συμβάλλοντας δραστικά στη μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι η σχέση κατανάλωσης καυσίμου ανά επιβάτη είναι καλύτερη συγκρινόμενη με ένα συμβατικό αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις, άνεση, ασφάλεια και αξιοπιστία στους 78 επιβάτες τους.

 

Η Olympic Air διαθέτει στο στόλο της δέκα αεροσκάφη Βombardier Q400 και πέντε Q100.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.