ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Frigoglass: Πτώση κατά 11,1% των καθαρών κερδών για το α' τρίμηνο του 2012

11:56 - 10 Μαϊ 2012 | Επιχειρήσεις
Μείωση σε 7,76 εκατ. ευρώ σημείωσαν στο πρώτο τρίμηνο του 2012 τα καθαρά κέρδη της Frigoglass, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρεία.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 18% στα 159,117 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν αύξηση 6,9% στα 24,33 εκατ. ευρώ.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητα (+0,1%) στα 16,556 εκατ. ευρώ.

Η Frigoglass σημείωσε περαιτέρω άνοδο στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ακολουθώντας την σημαντική ανάπτυξη της αντίστοιχης περιόδου του 2011, παρουσιάζοντας αύξηση πωλήσεων σχεδόν σε όλες τις περιοχές δραστηριοποίησής της, παρά τις αντίξοες συνθήκες σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές.

Η Ανατολική Ευρώπη κατέγραψε αναπτυξιακή πορεία στην αρχή του έτους αντιστρέφοντας την αρνητική τάση των δύο τελευταίων τριμήνων του 2011, ενώ ακολούθησε την διψήφια αύξηση του πρώτου τριμήνου του προηγούμενου έτους, κυρίως λόγω παραγγελιών που πραγματοποιηθήκαν νωρίτερα.

Η Ασία/Ωκεανία επίσης είχε θετική πορεία λόγω σημαντικών τοποθετήσεων στην Ινδία, ενώ η Αφρική/Μέση Ανατολή διατήρησε ικανοποιητικά επίπεδα ζήτησης. Η Βόρειος Αμερική είχε ανοδική πορεία πωλήσεων, αξιοποιώντας τα νέα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του περασμένου έτους.

Ο κλάδος Υαλουργίας αναπτύχθηκε περαιτέρω σε σχέση με τη σημαντική άνοδο που είχε καταγράψει στο πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, παρά το προγραμματισμένο κλείσιμο ενός φούρνου στη Νιγηρία τον Ιανουάριο για επισκευή.

Οι προοπτικές για το 2012 παραμένουν αμετάβλητες. Η εταιρεία αναμένει ότι η Αφρική/Μέση Ανατολή θα διατηρήσει θετική πορεία στα επόμενα τρίμηνα και η Ασία/Ωκεανία θα συνεχίσει με ανοδική τάση.

Επίσης, προβλέπει να εξακολουθήσει η θετική τάση των πωλήσεων στη Βόρειο Αμερική, με περαιτέρω σημεία ανόδου στη διάρκεια του έτους.

Εν όψει του συνεχόμενα αντίξοου μακροοικονομικού περιβάλλοντος, δηλώνει επιφυλακτική σχετικά με τις προοπτικές των κύριων αγορών της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης.

Συνολικά, η Frigoglass περιμένει το πρώτο εξάμηνο του έτους να ακολουθήσει τη συνήθη εποχικότητα, με επιβράδυνση των ευρωπαϊκών αγορών στο δεύτερο μισό του έτους, ενώ για τις αγορές της Αφρικής και της Ασίας αναμένει να σημειώσουν αναπτυξιακή πορεία.

Επίσης, εκτιμά ότι ο κλάδος Υαλουργίας θα καταγράψει περαιτέρω πρόοδο μέσα στο 2012.

Ο Δώρος Κωνσταντίνου, εντεταλμένος σύμβουλος της Frigoglass, δήλωσε:

«Παρά την μακροοικονομική αβεβαιότητα στις κύριες Ευρωπαϊκές αγορές, καταφέραμε να σημειώσουμε ένα ακόμη τρίμηνο ανοδικών πωλήσεων σε συνέχεια της σημαντικής ανόδου του αντίστοιχου τριμήνου του 2011, αποδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της γεωγραφικής μας διασποράς.

Παραμένουμε επιφυλακτικοί σχετικά με τις προοπτικές της αγοράς στην Ευρώπη. Ωστόσο, παρά την παρατεταμένη περίοδο ύφεσης πολλών γεωγραφικών περιοχών, η Frigoglass σημείωσε σημαντική ανάπτυξη στην διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους.

Το επιχειρηματικό μοντέλο και η στρατηγική μας θα μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε τις μακροοικονομικές προκλήσεις, επιτυγχάνοντας περαιτέρω πρόοδο σε όλους τους κλάδους δραστηριοποίησής μας. Η ευρεία γεωγραφική παρουσία, η ηγετική θέση στην αγορά και οι ισχυροί δεσμοί με τις μεγαλύτερες εταιρείες αναψυκτικών και ποτών διεθνώς, αποτελούν εχέγγυα της περαιτέρω επιτυχίας και ανάπτυξης της Frigoglass.

Επίσης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Torsten Tuerling ως Διευθύνοντα Σύμβουλο της Frigoglass. O Torsten έχει εκτενή εμπειρία τόσο στον κλάδο επαγγελματικής ψύξης όσο και στις διεθνείς αγορές και προσβλέπουμε στην συνέχιση της επιτυχημένης πορείας και ανάπτυξης της Frigoglass υπό την ηγεσία του.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.