ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aύξηση 71% στα καθαρά κέρδη της S&B - Προτείνει μέρισμα 0,25 ευρώ

11:17 - 11 Μαϊ 2012 | Επιχειρήσεις

Aύξηση 71% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά το α’ τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, και διαμορφώθηκαν στα 7,045 εκατ. ευρώ.

 

Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 4,2% στα 116,573 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν 13,9% υψηλότερα στα 18,613 εκατ. ευρώ.

 

Ο κ. Κρίτων Αναβλαβής, Διευθύνων Σύμβουλος της S&B, σχολίασε:

 

«Στο πρώτο τρίμηνο του 2012 είχαμε για μια ακόμα φορά βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα. Η διατήρηση υψηλής λειτουργικής μόχλευσης στις δραστηριότητές μας, συνέβαλε στη βελτίωση των περιθωρίων μας και στην μετατροπή της αύξησης των πωλήσεων σε ακόμα υψηλότερη αύξηση της κερδοφορίας.

 

Η ζήτηση από τις διάφορες αγορές που εξυπηρετούμε παρέμεινε γενικότερα σταθερή και ευθυγραμμισμένη με αυτήν του τελευταίου τριμήνου του 2011, αλλά ήταν διαφοροποιημένη μεταξύ γεωγραφικών περιοχών. Η μεταβλητότητα και οι προκλήσεις στο μακρο-οικονομικό περιβάλλον διατηρούνται, με τις οικονομίες της Ευρωζώνης να επιβραδύνονται περαιτέρω, αλλά με τη Βόρεια Αμερική συνεχίζοντας να δείχνει σημάδια βελτίωσης. Παρακολουθούμε με προσοχή τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και στην Ασία, αλλά παραμένουμε πεπεισμένοι ότι η στρατηγική και οι πόροι μας μας παρέχουν σταθερές βάσεις για την επιδίωξη βιώσιμης κερδοφόρας ανάπτυξης μέσω μιας ισόρροπης και διευρυνόμενης διεθνούς παρουσίας».

 

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να προτείνει επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ποσού 0,25 ευρώ ανά μετοχή. Περισσότερες λεπτομέρειες ως προς την προτεινόμενη αυτή συναλλαγή θα διατεθούν μεταγενέστερα και η πρόταση θα τεθεί προς έγκριση από τους μετόχους στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της 27ης Ιουνίου 2012.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.