ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κ. Π. Γερμανός ρυθμιστής της αγοράς τηλεπικοινωνιών

12:30 - 25 Μαϊ 2012 | Επιχειρήσεις
Ο κ. Π. Γερμανός ρυθμιστής της αγοράς τηλεπικοινωνιών
Επαφές για εξαγορά πακέτο της Wind και της Forthnet μεταξύ του επιχειρηματία κ. Π. Γερμανού διεξάγονται το τελευταίο διάστημα, κάτι που αν συμβεί θα ταράξει τα νερά της λιμνάζουσας αγοράς τηλεπικοινωνιών και περνώντας το μήνυμα των ανακατατάξεων και των συγχωνεύσεων σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Οι επαφές της Wind διενεργούνται με τον επιχειρηματία κ. Πάνο Γερμανό και αφορούν τις προοπτικές εμπορικής συνεργασίας με τις αλυσίδες Multirama και Public, συμφερόντων του κ. Γερμανού.

 

 

Οι εν λόγω συζητήσεις ούτε καινούριες είναι ούτε έχουν κάποια συγκεκριμένη κατάληξη επί του παρόντος. Πάντως, οι πληροφορίες που ήθελαν τις δύο πλευρές να έχουν επαφές σε πιο στενό επίπεδο, με αντικείμενο την πιθανή μετοχική συνεργασία, δεν επιβεβαιώνονται από κανένα από τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

 

 

Πιθανή συνένωση δυνάμεων μεταξύ Γερμανού, Wind και Forthnet θα απέδιδε ένα ισχυρότατο σχήμα στην αγορά, το οποίο θα μπορούσε άνετα να λειτουργήσει ως το αντίπαλο δέος στον ΟΤΕ, παρέχοντας έναν ευρύτατο φάσμα υπηρεσιών, που πέραν από τη σταθερή, την κινητή, το ίντερνετ, θα περιελάμβανε ένα πλούσιο τηλεοπτικό περιεχόμενο.

 

 

 

Από το πλάνο των εν εξελίξει επαφών δεν μπορεί να απουσιάζει η hellas online, η οποία φέρεται να συνομιλεί με τη Forthnet, με τις δανειακές υποχρεώσεις των δύο παρόχων, ωστόσο, να αποτελούν ανασχετικό παράγοντα για την ευόδωσή τους. Forhtnet και hol αποτελούν παλιούς γνώριμους, αφού προ διετίας, ύστερα από ένα πολύμηνο φλερτ, είχαν φτάσει ένα βήμα πριν από την επίτευξη συμφωνίας για μετοχική συνεργασία, η οποία, ωστόσο, «τσάκισε» λίγο πριν τις υπογραφές.

 

 

 

Στο κάδρο των επαφών στον κλάδο μία θέση κατέχει και η θεωρούμενη ως αδύναμος κρίκος στα ελληνικά telecoms, η On Telecoms, η οποία δεν αντιμετωπίζει μεν πρόβλημα, αφού τα έσοδά της είναι ικανά να χρηματοδοτήσουν τη λειτουργία της, ωστόσο, η εταιρεία αντιμετωπίζει τη βάσανο της κάλυψης των τόκων των δανείων της.

 

 

Παρατηρητές της αγοράς επιμένουν να τοποθετούν στο ίδιο πλάνο και τη Cyta Ελλάδας, θυγατρική του εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Κύπρου, που όχι μόνο δηλώνει παρούσα στην αγορά, όχι μόνο συνεχίζει τη γεωγραφική της επέκταση στην ελληνική αγορά, αλλά συχνά-πυκνά φιγουράρει σε σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν συνεργασία με άλλους εναλλακτικούς παρόχους.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:35 - 25 Μαϊ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.