ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στους αδερφούς Παντελάκη και τον κ. Δούκα Παλαιολόγο το ποσοστό της HSBC χρηματιστηριακής

01:10 - 08 Ιουν 2012 | Επιχειρήσεις
Στους αδερφούς Παντελάκη και τον κ. Δούκα Παλαιολόγο το ποσοστό της HSBC χρηματιστηριακής
Τι δήλωσε στο “R” ο κ. Ν. Παντελάκης.

 


Στα χέρια του αδερφού του, του ίδιου του κ. Ν. Παντελάκη και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Δούκα Παλαιολόγου περνάει το ποσοστό της HSBC στην Ν. Παντελάκης ΑΧΕΠΕΥ, που αποτελούσε τον χρηματιστηριακό βραχίονα της βρετανικών συμφερόντων τράπεζας στην Ελλάδα.

 

Αυτό τόνισε μιλώντας στο «R» ο κ. Ν. Παντελάκης, ο οποίος διέψευσε ότι η αποχώρηση της βρετανικής τράπεζας από τις χρηματιστηριακές της δραστηριότητες στην Ελλάδα συνδέονται με το ενδεχόμενο επιστροφής της χώρας μας στην δραχμή, όπως έγραφαν οι Times και ο Guardian τις περασμένες μέρες.

«Συζητούσαμε εδώ και εννέα μήνες, όταν τα πράγματα δεν είχαν χειροτερέψει για την Ελλάδα», σημειώνει ο κ. Παντελάκης, «με εντατικοποίηση των συνομιλιών το τελευταίο 6μηνο». Ο ίδιος είπε ότι η νέα εταιρεία που προς το παρόν θα διατηρηθεί η ονομασία της Ν. Πανταλάκης, μην αποκλείοντας να αλλάξει το όνομα στο μέλλον, θα παραμείνει θεματοφύλακας της HSBC και των πελατών της στην Ελλάδα.

Ο κ. Παντελάκης είπε ότι υπάρχει στροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος προς τις αναδυόμενες αγορές, αλλά και τις ομολογιακές αγορές άλλων χωρών, ενώ θα εστιάσει στη διαχείριση χαρτοφυλακίων και σε ρόλο συμβουλευτικό προς τους πελάτες της, διατηρώντας τον ισχυρό αριθμό ξένων θεσμικών.

 

Μάλιστα, ο κ. Παντελάκης υποστηρίζει ότι στη διαχείριση χαρτοφυλακίων υπάρχει πολύ μέλλον για τον κλάδο. Είπε ακόμα ότι η HSBC εγκαταλείπει οποιαδήποτε μη τραπεζική δραστηριότητά της και στρέφεται στην Ασία περιοχή από την οποία ξεκίνησε. Σημειωτέον, ότι η συνεργασία του κ. Παντελάκη με την HSBC χρονολογείται από το 1991.

 

Το σύνολο ενεργητικού της HSBC Χρηματιστηριακής Α.Ε.Π.Ε.Υ είναι της τάξης των 35.8 εκατ. ευρώ (στοιχεία 30ης Απριλίου 2012). Η πώληση αυτή αντιπροσωπεύει την περαιτέρω πρόοδο στην εκτέλεση της στρατηγικής του Ομίλου. Η συναλλαγή υπόκειται σε ορισμένες προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών και άλλων εγκρίσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012.

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]">[email protected]

Τελευταία τροποποίηση στις 08:44 - 08 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.