ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα της Εθνικής - Πρόεδρος και CEO ο κ. Αλ. Τουρκολιάς

14:38 - 27 Ιουν 2012 | Επιχειρήσεις
Αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα της Εθνικής - Πρόεδρος και CEO ο κ. Αλ. Τουρκολιάς
Την παραίτησή του υπέβλαε ο κ. Ράπανος από την προεδρία της Εθνικής, ενώ σε ανάλογη κίνηση αναμένεται να προχωρήσει και ο CEO κ. Απ. Ταμβακάκης. Πιθανότατα να συνέλθει το Δ.Σ. της τράπεζας την Πέμπτη, μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων.

Ο κ. Αλ. Τουρκολιάς αναμένεται να αναμένεται να αναλάβει και τη θέση του προέδρου, αλλά και του διευθύνοντας συμβούλου, ενώ αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος αναμένεται να τοποθετηθεί ο κ. Π. Χριστοδούλου, τέως επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ και μάλιστα κατά την κρίσιμη περίοδο του "κουρέματος" του χρέους.  



Η επιστολή παραίτησης του Β. Ράπανου:

«Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας
Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι, μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας,
Μετά από δυόμιση χρόνια περίπου στην Προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, αποχωρώ για λόγους πέρα από τη θέληση μου. Όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί, για λόγους υγείας, δεν μπόρεσα να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Πρωθυπουργός και στην οποία συναίνεσαν οι Πρόεδροι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, να αναλάβω το Υπουργείο Οικονομικών. Για τον ίδιο λόγο υποβάλλω σήμερα την παραίτηση μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.
Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλη αυτή την περίοδο και να σας ευχηθώ υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Θα σας θυμάμαι πάντα με τα καλύτερα αισθήματα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Βασίλης Θ. Ράπανος»

 

Παραιτήθηκε ο Γενικός Δ/ντής, Χ. Μαζαράκης

 

Την παραίτησή του υπέβαλε και ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, Χαράλαμπος Μαζαράκης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μαζαράκης θα αποχωρήσει στο τέλος του Ιουνίου 2012.

Η Διοίκηση αναγνωρίζει την αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων του σε εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες καθώς και την ουσιαστική συνδρομή του στην επιτυχημένη διεκπεραίωση σημαντικών υποθέσεων, οι οποίες επέτρεψαν στην Τράπεζα να αντεπεξέλθει  αποτελεσματικά στις ποικίλες  προκλήσεις που αντιμετωπίζει.
Επίσης, η Διοίκηση εξαίρει το ήθος και τον επαγγελματισμό του κ. Μαζαράκη, που συνέβαλαν στην άκρως επιτυχημένη θητεία του στην Εθνική Τράπεζα.

Η Διοίκηση τον ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στις μελλοντικές του επαγγελματικές επιλογές.

 

Τουρκολιάς

 

O Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ο οποίος θα έιναι κατά πάσα πιθανότητα ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικλής Τραπέζης, , εξελέγη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας τον Νοέμβριο του 2010 και είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας.

Είναι Πρόεδρος ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας Κύπρου, Αντιπρόεδρος ΔΣ της ΑΕΓΑ Εθνική Ασφαλιστική, Πρόεδρος της Ένωσης Στελεχών Χρηματοδότησης Ναυτιλίας και Μέλος ΔΣ της Επιτροπής Ναυτικής Διαιτησίας. Επίσης, συμμετέχει ως μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια θυγατρικών τραπεζών και εταιριών του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, όπως και στο ΔΣ της ΕΧΑΕ και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Από το 2004 έως το 2010 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα, ενώ το 2002 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Ναυτιλιακών Εργασιών. Στο δυναμικό της Εθνικής εντάχθηκε το 1997 ως Διευθυντής Ναυτιλιακών Εργασιών.

Από το 1988 έως το 2002, κατείχε τη θέση του Βοηθού Γενικού Διευθυντή για την Ελλάδα στην τράπεζα Nova Scotia. Στο διάστημα 1977-1988, εργάσθηκε στην Bank of America αρχικά ως στέλεχος ναυτιλιακών χορηγήσεων στον Πειραιά, στη συνέχεια ως Αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για τις πιστοδοτήσεις Λονδίνου, Μόντε Κάρλο και Γενεύης με έδρα το Λονδίνο, και τέλος ως επικεφαλής του Κέντρου Ναυτιλιακών Πιστοδοτήσεων στον Πειραιά.


Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, πτυχίου Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακού Diploma στη Διοίκηση ναυτιλιακών εταιρειών, στις ναυτιλιακές ασφαλίσεις και στο ναυτιλιακό δίκαιο, καθώς και Master’s of Philosophy in Shipping Economics, από το University of Wales (Μεγ. Βρετανία).

 

 

Σ.Κ.Χ.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:50 - 27 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.