ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμμαχία μεταξύ TELEFONICA και VISA

14:27 - 10 Ιουλ 2012 | Επιχειρήσεις
Η Telefónica Digital και η Visa Europe ανακοίνωσαν μία ευρέως φάσματος στρατηγική συνεργασία με στόχο να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στο χώρο του εμπορίου μέσω κινητής τηλεφωνίας, σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Telefónica.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας,  οι δύο εταιρίες θα επενδύσουν από κοινού στην  ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών σε τομείς όπως το ψηφιακό πορτοφόλι, οι ανέπαφες πληρωμές (NFC), οι υπηρεσίες αποδοχής πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και οι προσφορές από εμπόρους. 

 

Η νέα συνεργασία βασίζεται στην ήδη υπάρχουσα σχέση της Telefónica με τη Visa Europe σε αγορές όπως η Αγγλία και η Ιρλανδία και την  εδραιώνει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο,  καθιστώντας τη Visa Europe τον προτιμώμενο συνεργάτη της Telefónica για την έκδοση επώνυμων καρτών πληρωμής και την ανάπτυξη σχετικών υπηρεσιών πληρωμών μέσω κινητών.

 

Η εμπορική δραστηριότητα μέσω κινητών αποτελεί βασικό τομέα εστίασης του νέου τμήματος Digital της Telefónica, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να αναπτύξει επιχειρηματικές ευκαιρίες στον ψηφιακό κόσμο. Εντός της Ευρώπης, η Telefónica έχει λανσάρει μια υπηρεσία ψηφιακού πορτοφολιού σε πελάτες της στην Αγγλία και ετοιμάζεται να παρουσιάσει ψηφιακά πορτοφόλια και στις υπόλοιπες αγορές της.

 

Η σχέση με τη Visa Europe θα υποστηρίξει τη συνεχή ανάπτυξη των παραπάνω υπηρεσιών, και παράλληλα θα βοηθήσει να εντοπιστούν και να αναπτυχθούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες σε τομείς  όπως οι  προσφορές έμπορων, τα κινητά σημεία πώλησης/αποδοχής πληρωμών και οι ανέπαφες /NFC πληρωμές.  Η συνεργασία αυτή συνδυάζει την τεχνογνωσία της Visa σε θέματα πληρωμών με την εμπειρία της Telefónica στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας  στην Ευρώπη, ενώ παρέχει στην Telefónica πρόσβαση στη συνολική τεχνογνωσία του δικτύου συνεργαζόμενων εταιριών της Visa.  

 

Ο Joaquin Mata, Επικεφαλής των Financial Services της Telefónica Digital, δήλωσε:

«Η Visa είναι εδώ και χρόνια ένας πολύ σημαντικός συνεργάτης μας στην Ευρώπη και μας έχει βοηθήσει σημαντικά στα στάδια της δοκιμής και εντέλει στο λανσάρισμα προϊόντων που σχετίζονται με πληρωμές μέσω κινητών.   Η αγορά αυτή έχει τεράστιο ανεκμετάλλευτο δυναμικό και μέσα από αυτή την εταιρική σχέση με τη Visa Europe στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε σημαντικές, νέες ευκαιρίες.»

 

Ο Mariano Dima, Executive Vice President του τμήματος Product and Marketing Solutions της Visa Europe, πρόσθεσε:

 «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που επιλεχθήκαμε ως ο προτιμώμενος συνεργάτης πληρωμών μέσω κινητών της Telefonica στην Ευρώπη.  Έχουμε δουλέψει μαζί για πολλά χρόνια με στόχο να παρέχουμε πληρωμές μέσω κινητών και να αναδεικνύουμε τις υπηρεσίες μας σε μερικές από τις πιο καινοτόμες αγορές στον κόσμο. Η νέα συνεργασία μας θα κάνει πραγματικότητα τις  ολοκληρωμένες πληρωμές μέσω κινητών σε διεθνές επίπεδο.»

 

Η Telefónica έχει δεσμευτεί στη συνεχή αναζήτηση και σύναψη  δυναμικών και ανοιχτών συνεργασιών  με ένα ευρύ φάσμα εταιριών,  στην προσπάθειά της  να αναπτύσσει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Πέρα από την συνεργασία της με τη Visa Europe, πρόσφατα προχώρησε σε συνεργασίες με τη Sybase και τη  Giesecke and Devrient.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:35 - 10 Ιουλ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.