ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαλυβουργία Ελλάδος: «Λουκέτο» και μαζικές απολύσεις για το εργοστάσιο στον Απρόπυργο - Στο δρόμο 300 εργαζόμενοι οριστικά

12:44 - 11 Ιουλ 2012 | Επιχειρήσεις
Χαλυβουργία Ελλάδος: «Λουκέτο» και μαζικές απολύσεις για το εργοστάσιο στον Απρόπυργο - Στο δρόμο 300 εργαζόμενοι οριστικά
Αίτημα για διαβούλευση προς το υπουργείο Εργασίας για ομαδικές απολύσεις και κλείσιμο της μονάδας του Ασπροπύργου, προτίθεται να καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η Ελληνική Χαλυβουργία.

Στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι περιμένουν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την «εφαρμογή των αποφάσεων των δικαστηρίων», και προσέθεταν ότι τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί ενώ διαβεβαιώνουν ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν πρόκειται να επηρεάσει την ευρύτερη λειτουργία και τις δραστηριότητες της εταιρείας.

 

Η απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία διαρκεί εδώ και 9 μήνες, ενώ έχουν αποτύχει όλες οι προσπάθειες διαμεσολάβησης.

 

Στις αρχές Ιουνίου η απεργία κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ενώ μια μέρα πριν την απόφαση το σωματείο είχε λάβει απόφαση για νέα απεργία.

 

Πριν από εννέα μήνες η μονάδα του Ασπροπύργου απασχολούσε 300 άτομα και έχουν κοινοποιηθεί 120 απολύσεις. Για την τριετία 2009 - 2011 ο όμιλος της Χαλυβουργίας Ελλάδος έγραψε ζημιές 98 εκατ. ευρώ. Στο "R" στελέχη της διοίκησης τόνισαν ότι δεν επεξεργάζεταισχέδιο μετεγκατάστασης, ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται για μοχλό πίεσης προς του εργαζόμενους η απόφασή της να κλείσει τη μονάδα του Ασπρόπυργου, αλλά για πραγματικό γεγονός προκειμένου να βελτιώσει τα κόστη της.

 

Σ.Κ.Χ. - Α.Β.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:51 - 11 Ιουλ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.