ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JEREMIE: Σχέδιο ενίσχυσης των ΜμΕ έως 25 εκατ. ευρώ

18:54 - 27 Αυγ 2012 | Επιχειρήσεις
Τη χορήγηση δανείων προς τις ελληνικές τράπεζες για την ενίσχυση των ΜμΕ, μέσω του προγράμματος Jeremie, με σκοπό την εισαγωγή πρώτων υλών, εξετάζει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ύψος των κονδυλίων που θα κατευθυνθούν σε αυτό το πρόγραμμα, δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν σε πρώτη φάση τα 25 εκατ. ευρώ και τα δάνεια αναμένεται να είναι εξάμηνα.

Σχετικά με το θέμα, ουπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (European Investment Fund) Richard Pelly.
Στο μεταξύ, αποφασίσθηκε η εσωτερική ανακατανομή πόρων από το πρόγραμμα Jeremie, προκειμένου αυτά τα κονδύλια να κατευθυνθούν στις ΜΜΕ, γιατί κάποια προγράμματα προχωρούν καλύτερα από άλλα.
«Στόχος είναι η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων και των εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, για αυτό είμαστε σε επαφή και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ρευστότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
Ο ίδιος σημείωσε ότι «το πρόβλημα της ρευστότητας έχει να κάνει και με την αβεβαιότητα που υπάρχει σε σχέση με την Ελλάδα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.