ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CA: Στάση αναμονής για την Εμπορική

09:22 - 28 Αυγ 2012 | Επιχειρήσεις
CA: Στάση αναμονής για την Εμπορική
Στο προσεχές διάστημα αναμένει η Credit Agricole να βρει τον κατάλληλο μνηστήρα για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου στην ελληνική θυγατρική της, Emporiki Bank, ανακοίνωσε η γαλλική τράπεζα την Τρίτη.

"Αναμένεται καθυστέρηση εβδομάδων", είπε σε δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της Credit Agricole, Jean-Paul Chifflet.


   O Chifflet διευκρίνισε ότι η Credit Agricole στοχεύει να διατηρήσει ποσοστό έως 10% στην τράπεζα μετά το πέρας των συνομιλιών. Κατά την ίδια συνομιλία με τους δημοσιογράφους, ο οικονομικός διευθυντής της τράπεζας Bernard Delpit επιβεβαίωσε ότι η Credit Agricole εξετάζει τρεις προσφορές, χωρίς να κατονομάσει τους υποψήφιους αγοραστές.


   H γαλλική τράπεζα, που ανακοίνωσε πτώση 67% των καθαρών κερδών το δεύτερο τρίμηνο, είπε πάντως ότι δεν έχει μπει ακόμα σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους.


   Συνομιλίες διεξάγονται παράλληλα και με την ελληνική κυβέρνηση καθώς και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κρίσιμο ζήτημα για την πώληση της τράπεζας αποτελεί και ενδεχόμενη κεφαλαιακή της ενίσχυση.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:05 - 28 Αυγ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.