ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φήμες ότι επιστρέφουν τα λεφτά που βγήκαν από το εξωτερικό μέσω... Χ.Α.

16:26 - 12 Σεπ 2012 | Επιχειρήσεις
Φήμες ότι επιστρέφουν τα λεφτά που βγήκαν από το εξωτερικό μέσω... Χ.Α.
Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στις χρηματιστηριακές εταιρείες. Εν αναμονή των τραπεζικών deals που έχουν τις ευλογίες της τρόικας.

Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στις χρηματιστηριακές εταιρείες από παλαιούς και νέους πελάτες που ζητούν να αγοράσουν μετοχές, κάτι το οποίο έχει να γίνει χρόνια.

 

Αυτό τονίζουν χρηματιστές, που θεωρούν ότι το κλίμα στην αγορά αλλάζει αισθητά, κυρίως από το εξωτερικό και τη νέα κατηγορηματική δέσμευση των Ε υρωπαίων εταίρων ότι θα κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ. Ταυτόχρονα, το ενδιαφέρον για τις τράπεζες, παρά το γεγονός ότι η ανακεφαλαιοποίησή τους δεν είναι ακόμα ορατή, συνδέεται με την αλλαγή της τάσης, αφού, ως γνωστόν αποτελούν τις μετοχές με την μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα. Από την άλλη, οι φήμες για τραπεζικά deals δίνουν και παίρνουν, με τη Eurobank να έρχεται πλέον φαβορί για την Εμπορική και η Πειραιώς μετά την ΑΤΕ να επιθυμεί να αποκτήσει και τη Γενική Τράπεζα από την Societe Generale. Ο υπεύθυνος συναλλαγών της Beta Χρηματιστηριακή κ. Τ. Ζαμάνης υποστηρίζει ότι το μείγμα των εντολών είναι 40% από το εξωτερικό και 60% από την Ελλάδα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί από τους Έλληνες που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, “επιστρέφουν” στην πατρίδα με ενδιάμεσο σταθμό το Χ.Α.

 

Σύμφωνα με report της Euroxx Χρηματιστηριακή, οι ξένοι, που πλέον παρακολουθούν σε καθημερινή βάση τη χώρα μας και δεν τους 'ξεφεύγει' ούτε το παραμικρό στοιχείο για την πορεία της οικονομίας, διαπιστώνουν ότι η χώρα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, τον Αύγουστο κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ διαπιστώνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας. Ο γενικός δείκτης κινείται σε υψηλά εξαμήνου, πάνω και από τις 770 μονάδες με τις συναλλαγές να έχουνξεπεράσει τα 106 εκατ. ευρώ και μάλιστα χωρίς κανένα πακέτο! Τα κέρδη σε Alpha και Πειραιώς προσεγγίζουν το 30% και 22% αντίστοιχα, ενώ άνω του 11% ανέρχονται τα κέρδη στην Alpha και άνω του 17% στην Εθνική. Ισχυρές εντολές καταγράφονται ακόμα σε Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Folli Follie, Motor Oil και Coca Cola.

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.