ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηχανική: Με «μαζεμένες» ζημιές το α' εξάμηνο

09:59 - 24 Σεπ 2012 | Επιχειρήσεις
Οπως ανακοινώθηκε σήμερα, σε επίπεδο μητρικής εταιρίας, οι ζημίες, μετά από φόρους, αμοιβές ΔΣ, και διαφορές φορολογικού ελέγχου, του Α΄ Εξαμήνου του 2012 διαμορφώθηκαν σε 14,45 ευρώ εκατ. έναντι ζημιών 19,45 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 4,97 εκατ. Ευρώ έναντι 6,64 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2011, μειωμένος κατά 25,30%.
Σε επίπεδο ομίλου, οι ενοποιημένες ζημίες, μετά από φόρους, αμοιβές ΔΣ, και διαφορές φορολογικού ελέγχου, και μετά την αφαίρεση δικαιωμάτων μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε 17,16 εκατ. Ευρώ το Α΄ εξάμηνο  του 2012 έναντι ζημιών 25,84 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών κατά το Α΄ Εξάμηνο  του 2012 διαμορφώθηκε σε 10,45 εκατ. έναντι 10,23 εκατ. κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2011, αυξημένος κατά 2,25%.


«Στην Ελλάδα, το ασταθές πολιτικό και δημοσιονομικό περιβάλλον εντείνουν προς το δυσμενέστερο τις μακροοικονομικές συνθήκες αναστέλλοντας την κατασκευαστική και παραγωγική δραστηριότητα έχοντας άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Κύρια μέριμνα της Διοίκησης είναι η διαρκής ανάληψη ενεργειών με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των συνθηκών, καθώς και η αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται κυρίως στο εξωτερικό στις χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος και συγκεκριμένα, η Διοίκηση του Ομίλου έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην κεφαλαιακή αναδιάρθρωση τόσο της μητρικής, όσο και των θυγατρικών της εταιρειών στην Ελλάδα  και το εξωτερικό.


Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρεία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 εξόφλησε ολοσχερώς ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς. Η Διοίκηση  επιχειρεί δικαστικώς την ικανοποίηση σημαντικότατων χρηματικών απαιτήσεων και αξιώσεων κατά του Δημοσίου και Φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα ως και Ιδιωτικών Φορέων, από συμβάσεις έργων που κατασκευάζει ή έχει αποπερατώσει και οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των € 256 εκατ..


Πέραν των ανωτέρω διαπραγματεύεται συμφωνίες αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων και εξασφάλισης νέων πρόσθετων χρηματοδοτήσεων, που σε συνδυασμό με την επιλεκτική πώληση ή μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό θα την καταστήσουν ικανή να τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς προμηθευτές (με τους οποίους παράλληλα βρίσκονται, σε προχωρημένο στάδιο, συμφωνίες με σκοπό τον περιορισμό των απαιτήσεών τους και ταυτόχρονα την εξόφλησή των) καθώς και προς το προσωπικό.


Αποτέλεσμα των ανωτέρω ενεργειών της Διοικήσεως σε συνδυασμό και με τον περιορισμό των λειτουργικών της δαπανών, αναμένεται να είναι η πλήρης εξυγίανση της εταιρείας γεγονός που θα της επιτρέψει με την αναμενόμενη ανάκαμψη του κλάδου να είναι και πάλι ανταγωνιστική και πρωταγωνίστρια στον χώρο των κατασκευών και εντός της χώρας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.